Oostende ontdekken met de tips van Heidi Vandenbussche

839

Ze werkte jaren bij Toerisme Vlaanderen en sinds kort is ze aan de slag bij Toerisme Oostende. Als er dus één iemand is die toeristen wegwijs kan maken in de Koningin der badsteden, dan is het wel lifestyleblogster Heidi Vandenbussche!

2015-06-18 16.02.22(2)

Jouw favoriete plek?

“Het strand en het staketsel. Sinds vorig jaar vind je me ook vaak, al lopend, op de nieuwe strekdam. Heerlijk om even uit te waaien of wat van de zon te genieten. En ik kan uren staren naar de zee. Elke keer heb je een ander uitzicht.”

Jouw favoriete adresje om iets te drinken?

“De terrasjes op de zeedijk zijn the place to be om van de zonsondergang te genieten. Meestal hou ik het op een Agrum maar af en toe mag dit een Mojito zijn.”

Jouw favoriete restaurant?

“Met de vrienden gaan we regelmatig iets eten in de Texmex of in El Mariachi. Met de familie verkennen we regelmatig een nieuw adresje. De traditie wil dat de jarige het restaurant mag kiezen. Zo ontdek je regelmatig nieuwe plekken: Brasserie Albert, Sassy’s, Acropolis,…”

Favoriete shop?

“Vorig jaar kocht ik een prachtig wit kleedje bij Lily. Ook de stijl van Ferm Living spreekt me aan. En elke keer als ik ga shoppen, spring ik ook even binnen bij Oil & Vinegar. Instant zuiders gevoel!”

Welk event wil je nooit missen?

“Ik heb het geluk in Oostende te wonen waar altijd wel wat te beleven is. Deze zomer vind je me zeker op het Zandsculpturenfestival, Beaufort (buiten de grenzen) en de Paulusfeesten. En als ABBA-fan wil ik graag ook nog eens naar Mamma Mia gaan kijken.”

Waar zoek je de natuur op in Oostende?

“De duinen en het strand op Oosteroever zijn een perfect plekje om even tot rust te komen. Soms neem ik de gratis overzetboot en ga ik daar wat wandelen of joggen.”

En wat vinden kinderen leuk in Oostende?

“Als de metekindjes komen logeren is het strand uiteraard hun favoriete plek. Ik neem hen soms ook mee naar de kinderboerderij.”

Een museum? Een indoor pretpark? Iets anders?

“Ik ben benieuwd naar het vernieuwde Explorado. En verder is De Grote Post ook altijd een leuke plek: lekker eten, uitgebreid aanbod cultuur,… Het gerenoveerde gebouw op zich is al een bezoekje waard!”

Als je maar één ding kan doen…

“…dan zou ik pootje baden in zee! Niets zo verfrissend en ontstressend als een wandeling met je voetjes in zee. Heerlijk!”

Waarom hou je van Oostende?

“Vanwege de zee. En omdat er altijd wat te beleven valt.”

Info. www.visitoostende.be

Oostende_Strekdam17

(c) westtoer