We verzamelen heel wat spullen in ons huis. Vaak weten we niet meer waar het te leggen, waardoor het een rommeltje wordt in de kasten. Dit zijn enkele originele opbergideeën waardoor je heel wat dingen een goede plaats kan geven.

Heel veel plaats blijft vaak onbenut, zoals de binnenkant van kastdeuren. Daar kan je bijvoorbeeld een klein rekje hangen waarin je van alles kan opbergen. Zo geef je kookboeken en snijplanken een plaats in de kast en komt er plaats vrij voor andere spullen. 1

Ook met simpele magneten kan je orde scheppen. Zo hang je van alles op in plaats van het in doosjes in de kast te steken. Sommige spullen zijn van zichzelf magnetisch, andere dingen kan je met een simpele magneet die je erop kleeft, ophangen.

5 6

De ergste dingen om op te bergen zijn kleine spullen. Juwelen bijvoorbeeld raak je heel snel kwijt en altijd slingeren overal rond. Kies een lade uit en zet er bakken om ijsblokjes mee te maken in. In de velen hokjes kan je makkelijk juwelen kwijt. Ook cupcakepapiertjes zijn daarvoor geschikt.

7

3

Wat je niet in de kast wil of kan zetten, kan je er ook buiten zetten. Om dat er niet al te rommelig te laten uitzien, kan je het georganiseerd ophangen. Bokalen kan je zo aan de onderkant van hangende kasten hangen aan het deksel. Heb je iets nodig, dan draai je gewoon het potje los.

2