Dus je denkt dat je perfect opgemaakt de deur uit kunt? Toch maar even checken of je volgende veelvoorkomende make-upfouten niet gemaakt hebt!Makeup mascara woman with hair rollers

1. Je gebruikt de verkeerde foundation

Denk je nog steeds dat foundations bedoeld zijn om jezelf een zonnig tintje te geven? Big mistake. Foundations zijn bedoeld om imperfecties te camoufleren. Bedoeling is dat je een kleur kiest die zo dicht mogelijk jouw natuurlijke huidtint benadert.

Test de kleur niet op jouw hand maar langs de kaaklijn, en pas jouw foundation aan naargelang de seizoenen: tijdens de zomer zal je een donkerder foundation (en een andere, iets lichtere samenstelling) nodig hebben dan tijdens de winter.

2. Je kiest de verkeerde lipliner

De lippen omlijnen met een donker lippenpotlood: het was ooit een trend en we willen ‘em nooit meer zien terugkomen!  Een lippenpotlood gebruik je om de vorm van je lippen te corrigeren en om het uitlopen van de lippenstift tegen te gaan en mag niet opvallen. Kies een lippenpotlood dat perfect past bij jouw kleur lippenstift of probeer eens een kleurloos potlood, deze laatste is ook een prima middel om rimpeltjes rond de lippen op te vullen en dus perfect als je iets ouder bent.

3. Veel te veel mascara aanbrengen

Mascara zorgt voor langere en dikkere wimpers met de belofte van een sexy oogopslag. Let op: het is niét de bedoeling dat de mascara er vingerdik op ligt, jouw wimpers verzwaren of dat het een klonterig gedoe wordt. Haal het borsteltje uit de houder met een eenvoudige draaibeweging, zeker niet ‘pompen’ want zo komt er meer lucht in de mascara wat voor meer klontertjes zorgt. Bij het aanbrengen, moet je het borsteltje heen en weer ‘wiebelen’ om de mascara gelijkmatig aan te brengen.

Vervang de mascara gemiddeld om de drie maanden. Kies ook de juiste kleur: zwart is de meest populaire kleur, maar soms staat bruin of donkergrijs jou gewoon beter. En blauwe mascara? Alleen leuk als je jong bent of naar een eighties-feestje moet.

4. Te dunne wenkbrauwen

Fijn geplukte lijntjes zijn een big fail en nu nog meer dan anders want volle, dikke wenkbrauwen zijn al een aantal seizoenen een trend. Haal de haartjes weg die buiten de wenkbrauwlijn groeien maar laat ze voor de rest gewoon met rust.

Heb je echt heel erg uitbundige wenkbrauwen en ben je niet zo handig met het pincet, ga dan even langs bij het schoonheidssalon. Een wenkbrauwepilatie duurt amper 5 minuten.

5. Jouw make-up niet afhalen voor het slapengaan

We hebben wel al eens gehoord dat modellen soms gaan slapen met hun make-up nog op omdat dit voor geweldig sexy smokey eyes zou zorgen, maar laten we eerlijk zijn: de kans dat je wakker wordt met gigantische panda-ogen (naargelang jouw make-up de dag ervoor) is gewoon veel groter. En dan hebben we het nog niet over de schade die jouw huid ondervindt van een nachtje slapen met make-up: poriën raken verstopt, met acne, rimpels en vlekjes als gevolg. Haal make-up er altijd af, ook al is het laat en ben je moe. Gewoon doen.