10 makkelijke manieren om originele vazen te maken

6836

Vind jij ook dat alle vazen er wat gewoontjes uitzien? Wij ook! Daarom zochten (en vonden) wij tien makkelijke manieren om bloemen en planten op een originele manier op tafel te zetten.

1. Glamoureus

Goud, zilver of koper, in elk interieur past wel een van die kleuren. Dus een bijpassende vaas is zeker welkom. Ga aan de slag met een gouden randje of ga voor een volledig gekleurd exemplaar. Gebruik die gouden vingers van je!

3 2
2. (Af)plakken

Om een vaas of bloempot te versieren, kan je stickers of plakband gebruiken. Met washitape bijvoorbeeld kan je een kleurrijke print toevoegen. Je kan ook plakband gebruiken om delen af te plakken. Zo hoef je niet bang te zijn om naast de lijntjes te kleuren.

5 4

3. Reliëf

Vind je ‘plat’ maar gewoontjes? Voeg dan wat reliëf toe met bijvoorbeeld een lijmpistool. Daarmee kan je iets het oppervlak schrijven of tekenen. Met een likje verf eroverheen zie je niets van de lijm én heb je een wel héél speciale creatie.

6 7

4. Een beetje transparant

Een doorzichtige vaas of bloempot ziet er heel cool uit. En da’s nog het makkelijkste natuurlijk. Maar wil je er toch iets extra’s mee doen? Verf dan sommige delen wel en laat andere nog doorzichtig.

8 1

5. Recyclage

Er zijn heel wat dingen die je kan gebruiken om boemen of planten in te zetten. Zo kan je bijvoorbeeld kommen of mokken vullen met aarde en er iets in planten. Een glazen fles, glas of bokaal kan ook perfect dienst doen.

9 10

6. Recyclage 2.0

Plastic flessen en blikjes worden eens ze leeg zijn direct de vuilnisbak in gekegeld. Maar wist je dat je er eigenlijk ook bloemen in kan zetten? Met een likje verf zien ze er in een wip zelfs erg ‘design’ uit.

11 12

7. Een set

Verschillende kleine vaasjes kunnen een mooie set vormen. Zet enkele bokaaltjes bij elkaar, bind ze samen et voilà!

13 14

8. Hang het op

Je kan heel gemakkelijk zelf hangpotten maken. Op YouTube staan veel filmpjes die je stap voor stap uitleggen hoe je dat doet.

 

9. Buizen

Een glazen buisje in een houder is perfect om een bloem in te zetten. Ook daarmee kan je heel veel kanten uit. Je kan het aan de muur hangen, bij een flesje houden of er verschillende bij elkaar zetten. Perfect voor op de feesttafel te zetten.

15 16

10. Out of the box

Heb je het liever allemaal wat specialer? Dan kan je een vaas beplakken met… Wel ja, zowat alles. Zelfs met potloden!

17

Wil je nog meer ideeën? Neem dan eens een kijkje op Pinterest.