Een to-do-lijstje waar zelfs Martha Stewart geen beginnen aan ziet en je sociale agenda die ondertussen op ontploffen staat: no need to explain, we feel your pain. Laat net dat de momenten zijn waarop je wat extra tijd voor jezelf moet uit trekken. Want alleen op die manier krijg je wél alles klaar gespeeld. Makkelijker gezegd dan gedaan? Met deze me-time tips die je dagelijks kunt toepassen lukt het voortaan.

1. Sta een kwartiertje vroeger op

Goed begonnen, is half gewonnen. Als je geen ochtendmens bent, klinkt het je wellicht niet als muziek in de oren maar een kwartiertje vroeger opstaan, is zelfs voor jou de moeite echt wel waard. Of toch als je dat kwartier gebruikt om aan jezelf te besteden. Luister een podcast, doe wat yoga of drink een koffie en word langzaam wakker. Wat je ook doet: laat je smartphone nog wat snoozen en geniet gewoon even van het moment vooraleer je je opnieuw in de dagelijkse drukte begeeft. Met een vast ochtendritueel neem je je dag in eigen handen, en ben je minder snel gestresseerd als die verder toch wat chaotisch zou verlopen.

Wist je dat je zelfs tijdens het aanbrengen van je gezichtsverzorging ook yoga kunt toepassen op je gezicht? Met enkele eenvoudige bewegingen zorg je er niet alleen voor dat je crème optimaal wordt opgenomen, maar doe je je gezicht ook extra ontspannen. Probeer het eens met La Crème Rose De Jouvenence Anti-Age van La Provencale BIO met 100% natuurlijke ingrediënten die je huid – ook zonder yoga – soepeler en veerkrachtiger maakt. Le Soin Rose De Jouvenence Yeux Anti-Age pakt dan weer de wallen onder je ogen aan met een 100% natuurlijke crème.

La Crème Rose De Jouvenence Anti-Age van La Provencale Bio is is beschikbaar bij Di winkels en online op Di.be aan €16,99.*
Le Soin Rose De Jouvenence Yeux Anti-Age van La Provencale Bio is beschikbaar bij Di winkels en online op Di.be aan €16,99.*

2. Doe een dutje, het is de beste ontspanning

Goed nieuws: je hoeft niet meteen een hele dag wellness te boeken om even aan de realiteit te ontsnappen. Een dagelijkse powernap kan – dixit NASA – wonderen verrichten. Door te slapen geef je je lichaam én hoofd een instant reset: je ontspant je letterlijk en figuurlijk, waardoor je daarna weer eens zo productief bent. Veel gezonder dan een energiedrankje of extra koffie! Het ideale moment voor een middagdutje? Doe dat tussen 13.30u. en 15.30u. – dan heb je het meeste kans op een ‘dipje’.

Je powernap extra krachtig maken? Een sheetmask draag je gewoon terwijl je je dutje doet. Het Anti-Vermoeidheid Ampoule Sheet Mask van Garnier met ananas en Vitamine C bezorgt je in amper vijf minuten een stralendeuitgeruste huid. Liever je wallen wegwerken? Het verfrissend oogmasker tegen donkere kringen van Garnier geeft een instant verfrissend gevoel terwijl het de zone onder je ogen hydrateert en zo wallen vermindert.

De Garnier Ampoule Sheet Masks zijn beschikbaar bij Cora, Kruidvat en Di aan €3,49.*
De Garnier Oogmaskers zijn overal beschikbaar aan €2,49.*

3. Vervelende to do + klein gelukske = succesrecept

Genieten met een grote ‘G’, geloof het of niet: maar ook dat zit ‘em in de kleine dingen. Een vervelend taakje op je to-do-list staan? Dat vink je net iets gemakkelijker af als je nadien weet dat er een heerlijke gemberthee op je wacht. Een stressvolle Zoom-meeting op het programma staan? Niemand die ziet dat je ondertussen een ontspannend voetbadje neemt (do try this at home, op kantoor is het misschien wat minder subtiel!). Een vervelende stress-gewoonte (zoals nagelbijten) vermijden? Verleg je aandacht naar een positieve handeling. Door alle minder leuke kantjes te combineren of vervangen met een mini-verwenmomentje voor jezelf maken herfstblues geen schijn van kans!

Leg ook je lippen eens in de watten: nu de temperatuurverschillen zich duidelijker aftekenen, drogen ze sneller uit en zijn ze kwetsbaarder. Met de #THISISEVERYTHING Lip Scrub van NYX Cosmetics verrijkt met voedende jojoba-olie scrub je ze zachtjes en maak je ze mooi egaal. Breng nadien de Bare With Me Cannabis Lip Conditioner nog even aan om ze te voeden en meteen te doen stralen met een mooie gloss.

De #thisiseverything Lip Scrub van NYX Professional Makeup is beschikbaar bij Di winkels en online op Di.be aan €7,40.*
De Bare With Me Cannabis Lip Conditioner van NYX Professional Makeup is beschikbaar bij Di winkels en online op Di.be aan €8,50.*

4. Houd je aan een vast avondritueel

Als goed begonnen, half gewonnen is, dan haal je met een goed einde van de dag helemaal je slag thuis. Om stress te vermijden, wil je zo goed mogelijk slapen. En dat doe je door zo ontspannen mogelijk in je bed te duiken. Vermijd daarom opnieuw je smartphone (of andere schermen) en zorg voor een vast avondritueel. Lees een boek, leg een notitieboekje naast je bed om dingen te noteren die je niet uit je hoofd krijgt en drink nog een thee of glas water voor je gaat slapen. Ook geuren kunnen je helpen ontspannen: essentiële oliën of een geurkaars met bijvoorbeeld lavendelgeur kunnen je voorbereiden op je ‘slaapmodus’. Door dit ritueel elke dag te herhalen, train je jezelf geleidelijk aan om makkelijker in slaap te geraken.

De verzachtende hennep nachtolie van Garnier werd speciaal geformuleerd om een vermoeide en gestreste huid ’s nachts optimaal te helpen herstellen van de dagelijkse agressies. Je huid nog een extra oppepper geven? Ontspan 15 minuten met een van Nutribomb Sheets Masks van Garnier. De biologische kokosmelk bezorgt je een instant gevoede en stralende huid terwijl de biologische amandelmelk met hyaluronzuur je huid intens hydrateert.

De Garnier Bio Hennep Oil is overal beschikbaar aan €14,99.*
De Garnier Nutribomb Sheet Masks zijn beschikbaar bij Cora, Carrefour, Delhaize, Kruidvat en Di aan €3,29.*

(*Aanbevolen verkoopprijs als indicatie voor retailers.)

Foto getty images