Recept: parelhoensateetjes met limoen en rozemarijn

150

 Parelhoen heeft een zachte wildsmaak en is een origineel alternatief voor kip. Het vlees is ook mager en de smaak gelijkaardig. Overtuig je gasten met deze heerlijke sateetjes met limoen en rozemarijn.

Ingrediënten

– 200 g parelhoen
– 1 theelepel fleur de sel
– 4 limoenen
– 2 teentjes knoflook
– olijfolie
– gedroogde rozemarijn, voor de afwerking
– peper en zout

Bereiding (15 minuten + 2 uur marineren)

  1. Week 20 houten satéspiesjes in lauw water.
  2. Snij blokjes uit de borstfilet.
  3. Snipper de knoflook en pers de -limoenen.
  4. Meng het limoensap met de -gesnipperde knoflook. Kruid met peper en zout. Laat de parelhoen 2 uur marineren in dit mengsel. Haal de parelhoen daarna uit de marinade en dep droog.
  5. Steek de stukjes parelhoen op de spiesjes.
  6. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en bak de parelhoen. Zorg ervoor dat de parelhoen gaar is, maar sappig blijft.
  7. Werk af met gedroogde rozemarijn naar smaak en wat fleur de sel.

In samenwerking met Lidl.