Wellicht doe jij het ook zo: ‘s morgens voor je vertrekt nog vlug even een spraytje parfum in je nek, op je polsen en eventueel op je haren. Omdat je denkt dat dit de plaatsen zijn waar parfum het langst blijft hangen. Mis poes! Er is namelijk een plek waar parfum nog langer blijft zitten, en dat is … je navel!

De nek en de polsen zijn prima plaatsen om parfum aan te brengen. Dit zijn namelijk zogenaamde ‘pulse points’; plaatsen waar je je hartslag het beste voelt en die ook meer warmte afgeven. Die warmte zorgt ervoor dat je parfum de hele dag goed te ruiken is.

Volgens de Britse parfumexpert Ruth Mastenbroek is er echter nog een veel betere parfumplek, en dat is je navel. De vorm van je navel is namelijk perfect om de geur vast te houden. En je navel is tevens een warm plekje; ideaal dus. Om dezelfde reden kun je trouwens ook parfum sprayen op de binnenkant van je ellebogen en in je knieholtes.

Wat wij ons nu wel afvragen: hoe efficiënt is deze parfumhack nog als je navel tijdens de herfst en winter onder ettelijke lagen kleren verborgen blijft? Met andere woorden: wij blijven ons parfum toch maar lekker in de nek en op de polsen aanbrengen.