Vorige week was het opnieuw fashionweek in Parijs. De beau monde kon zich vergappen aan de nieuwste looks van de komende zomercollectie, maar wij hadden meer oog voor de streetstyle van de vele fashionista’s. Want daar kunnen we weer heel wat inspiratie uit putten voor onze herfst- en wintergarderobe. Wij zetten de vijf meest opvallende trends op een rijtje!

1. Helemaal camouflage

Prints zijn in! Zo zijn ruitjes niet uit het modebeeld weg te slaan deze herfst en winter. Die waren in grote getale aanwezig in Parijs, maar ook de camouflageprint is aan een revival bezig. Jurken, jassen of volledige outfits in camouflage, het werd allemaal gespot. And we like!

2. Bourgeois met een hoek af

De bourgeois-look is al een tijdje in. En in Parijs is die overal te spotten: een mooie kokerrok, afgewerkt met een zedig bloesje of een braaf truitje. Maar nu mag er gerust een hoek af zijn van je outfit. Een grote strik, een felgekleurd rolkraagje of een over-the-top accessoire, het kan allemaal. Chic en stoer!

3. Opvallende pied-de-poule

Ruitjes met dat ietsje meer, dat is de pied-de-pouleprint. En vooral in zwart en wit is die heel populair. Ook hier zien we volledige outfits in de print, of een basisstuk zoals een winterjas. Wat je ook kiest, zorg dat de pied-de-poule groot en opvallend is.

4. Bling bling

Iedereen houdt stiekem wel van een beetje bling bling in zijn outfit. Dat hoeft zeker niet over the top te zijn, maar een rok of een broek in een glanzende stofje is een echte musthave. Combineer deze met een wollen trui voor een perfect silhouette. Of kies voor een paar glanzende boots, die zijn met zowat alles te combineren!

5. Suit-up

Het pak is een blijvertje, dat werd nog eens bevestigd op de modeweek. Vooral oversized is in, of met een opvallende print, meestal gecombineerd met matching accessoires. Altijd stijlvol en dat weten de Parijse fashionista’s ook!

(foto’s Getty Images)