Paris by night

465

10 mei 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week inside tips uit…Parijs!

Zet je schrap want vandaag verkennen we Paris by night. En neem je credit card mee, want volgens local Eline Van Roey brengt een nachtje stappen in Parijs aardig wat schade toe aan jouw budget. Maar: er zijn leuke alternatieven!

Waar is de beste plaats om uit te gaan?
Discotheken in Parijs zijn duur. Daarom raad ik aan om bij vrienden thuis gezellig een aperitief te drinken. Mama Shelter is ook een hip restaurant slash club slash hotel (lacht). Het is bovendien ontworpen door de architecten Roland Castro en Philippe Starck. Daar kun je aperitieven en erna kun je er dansen! Je moet wel op voorhand reserveren, vooral de zaterdag. Het kan er nogal druk zijn.

Zijn er bepaalde clubs of plaatsten die we beter vermijden?
Parijs is een grootstad dus sowieso moet je daar al wat meer opletten hé. Maar tijdens de twee jaar dat ik er woonde heb ik helemaal niets meegemaakt.

Is er een bepaalde leeftijdsgrens bij het uitgaan?
Als je naar een club gaat, moet je waarschijnlijk wel je pas tonen om te bewijzen dat je 18jaar bent, maar in een pub bijvoorbeeld wordt dat niet gedaan.

Wat moeten we zeker niet missen tijdens een avondje stappen?
Een apero met vrienden. Het is typisch voor Parijs om dat te doen. Je kunt er uiteindelijk ook een leuk feestje van maken. In de zomer moet je zeker gaan picknicken aan Canal Saint Martin, aan het water.

Op welke manier gaan we best uit?
Neem maar de metro! (lacht) die brengt je echt overal. Maar opletten, want in het weekend rijdt die maar tot 1u30 of 2u. Nadien neem je best een taxi. Die zijn gelukkig ook niet zo duur als in België. Nog een pluspunt!