Past je job wel bij jou?

173

De warme feestdagen liggen achter ons, de volgende vakantie lijkt nog zo ver weg, en het is donker als we ‘s morgens thuis vertrekken en weer thuiskomen. Ok, het zijn niet de makkelijkste maanden, maar sleep jij je elke ochtend naar het werk? Loop je gestresseerd rond? Ben je bang van je to-do-lijstje? Deze zeven tekenen geven aan dat je je job misschien wel beu bent en stilaan moet uitkijken naar iets nieuws.

1. Stress-stresser-stresst

Je collega die iets vraagt, de printer die vastloopt, het verslag dat je moet herwerken,… alles lijkt er te veel aan en alles geeft je stress.

2. Werk en privé

Thuis kan je de werkknop niet omdraaien en je hebt het gevoel dat je job te veel beslag legt op je sociale leven. Je kan werk en privé steeds minder gescheiden houden en dat vind je niet leuk.

3. Wat gaat de tijd traag

Je kijkt elk kwartier op de klok en telt af tot je eindelijk naar huis mag.

4. Verantwoordelijkheid? Ik?

Je bent bang om de leiding te nemen en laat belangrijke beslissingen steeds vaker over aan je collega’s.

5. Wie ben ik eigenlijk?

Je voelt je onzeker, zit niet goed in je vel, en gaat twijfelen over jezelf. Je doet je ook soms anders voor dan je eigenlijk bent. En dat is lastig.

6. Pff, ‘hét’ bedrijf

Je bent niet trots op het bedrijf waar je voor werkt. Je vertelt ook niet graag over je werk en doet er vaak minachtend over. Ooit ben je er vol passie begonnen, maar daar schiet niet veel meer van over.

7. Facebook

Je voelt dat je inzet minder wordt. Snel even Facebook checken, tussendoor nog even je privé mail en ah, van een kwartiertje langer lunchpauze zal ook niemand doodgaan hé. Hoe minder je met je werk moet bezig zijn, hoe beter.

 

MjAxMy1hZTA5ODI5MTUwOTI1NGRj

Herkenbaar? Misschien toch tijd om even stil te staan bij wat je écht wil. Er zijn jobs genoeg, jij moet wel de eerste stap zetten. En geraak je er echt niet uit, dan is loopbaanbegeleiding misschien iets voor jou? Succes!