Perfect match: vrouwen & bier

354

Bier drinken, het voorrecht van bouwvakkers en andere stoere mannen? Nee hoor! Meer dan 60% van de Belgische vrouwen vindt dat een biertje even goed bij hen past dan bij een man. Vrouwen zijn zelfs trots dat ze bier drinken!

Vergeet de cava en de wijn, ook bier kan vrouwelijk zijn! Dat blijkt alvast uit de grote bierenquête die onderzoeksbureau iVox en VLAM uitvoerden bij 1.000 Belgische vrouwen tussen 25 en 54 jaar. Het onderzoek leverde enkele verrassende resultaten op!

* Maar liefst een derde van de vrouwen (33%) drinkt wel eens graag een biertje

* En dat gerstennat drinkt 17% van de vrouwen met heel veel trots.

* Opvallend is dat de meeste vrouwen – óók zij die niet van bier houden – uitdrukkelijk zeggen dat bier even goed bij een vrouw past als bij een man (62%). Stellingen als ‘Het staat niet vrouwelijk om bier te drinken’ worden door 58% van de respondentes weggewuifd.

* Bijna de helft van de dames vindt dat bier drinken best verfijnd is. Brouwerijen werken dan ook hard aan dat imago: zo wordt het gerstenat meer en meer in mooie glazen geschonken, bijvoorbeeld als aperitief op restaurant. Want het oog wil ook wat!

* Bierlover of niet, 9 op 10 vrouwen is fier op het Belgische bier!

* Vrouwelijke bierlovers genieten van het leven, zijn sociaal aangelegd en hechten veel belang aan gezelligheid. Net geen 40% van de Belgische vrouwen nestelt zich minstens één keer per maand aan de toog.

* Wijn, frisdranken en warme dranken zijn populairder bij vrouwen.

* Vrouwen die nooit bier drinken, vinden de bittere smaak de grootste tegenvaller.

* Dat vrouwen enkel fruitbieren drinken, is een misvatting. Vrouwen die regelmatig bier drinken, zullen eerder een pils of speciaalbier bestellen.