Kus als een droomprins(es) in 10 stappen

442

31 JANUARI 2014 | Wat als … je jouw Valentijn-date met een perfecte kus de mond kon snoeren? Heb je altijd al willen weten hoe de Prins Sneeuwwitje wakker kon kussen? Na onze tips valt de man of vrouw van je dromen in katzwijm door één weloverwogen beweging van jouw lippen. Want de do’s en dont’s voor de perfecte kus lees je hier! Alvast een tip: Oefening baart kunst!

kuss

1. Regel nummer één op het pad naar de perfecte sprookjeskus is geruststellend; echte regels zijn er immers niet. Vergeet dus vooral niet je eigen stijl te zoeken en vooral te genieten. Oh, en poets je tanden alsjeblieft!

2. Neem voor je druk aan het oefenen slaat even de tijd om de juiste persoon te vinden. Jullie moeten er allebei zin in hebben, of je plannetje is al bij voorbaat een mislukking.

3. Wees zelfverzekerd! Hebben jullie eindelijk lipcontact? Begin dan niet te twijfelen, doortastend optreden is een must!

4. Verras je Valentijn door hem of haar op een onverwacht moment te zoenen. Deze tip is een gewaagde move, want je wil je love interest natuurlijk niet wegjagen. Maar als je een avontuurlijk type aan je arm hebt, is hij toch het proberen waard.

5. Ook het vinden van een geschikte locatie is een niet te onderschatten factor. Je mag je lief nog op professionele wijze over je arm zwaaien, een crèche vol huilende kinderen of de H&M tijdens de eerste zaterdag van de solden zijn geen goede plekken om je zeer gewaardeerde talenten te demonstreren.

6. Nu jullie goed op dreef zijn, heb je tijd om ook even aan je handen te denken. Waar je jouw armen en handen laat tijdens het kussen, zegt namelijk veel over je intenties. Wil je meer dan een snel avontuurtje, dan is het achterwerk van je kuspartner off limits tot jullie elkaar wat beter kennen. Je date in je armen nemen is dan weer wel een goed idee.

7. Geduld is een mooie deugd. Wacht op een goed moment om je Valentijntje op een pakkerd te trakteren. Laat een drankje en een gezellige babbel de eerste traktaties van de avond zijn, maar wacht niet tot je je date wakker moet kussen. Dat werkt enkel in sprookjes.

8. Afwisseling houdt het spannend, varieer van tempo en meng zachte beetjes in je kus.

9. Heb je een romantische ziel in je armen? Kijk de winnende Hollywoodtechnieken af van het grote (of kleine) scherm en schep een uitnodigende sfeer. Dans met je date, kijk elkaar diep in de ogen of zwaai haar (of hem, waarom niet?) elegant over je arm.

10. Is je kissee een hopeloze zoener? Geef dan vooral geen verbale instructies maar neem subtiel de leiding en laat zien hoe het moet. Voel je jouw passie wegsmelten bij zoveel hardleersheid? Kussen mag geen lastige opdracht worden, wees dus niet bang om toe te geven dat jullie geen match made in heaven zijn. Volgende keer beter!

Zo, nu ben je klaar voor vioolmuziek en een stralende sterrenhemel, want de perfecte kusser, dat ben jij!

Ine D’hoe