Het is weer koopjestijd! Ben je er klaar voor? Neem nog vlug even onze gouden tips voor de solden door, om dat ultieme soldeke alsnog op de kop te tikken.

 

# 1: wat heb je nodig?

Jouw shoppingsessie begint thuis, in je eigen kleerkast. Bekijk wat je al hebt. Zijn er jurkjes of broeken die je nooit draagt omdat je er de juiste schoenen/tops/accessoires niet voor hebt? Maak een lijstje van wat je nog ontbreekt om er een mooie outfit van te maken.

# 2: draag een soldenproof outfit

Draag makkelijke kleren die je vlug aan en uit kunt trekken en comfortabele schoenen. Een soldenproof outfit kan bijvoorbeeld bestaan uit een rok, wit T-shirt en sandalen of loafers. Makkelijk ook als de rijen aan de kleedkamers echt ellenlang zijn: die jeans pas je gewoon onder je rok aan ergens in een hoekje, niemand die iets ziet!

# 3: wees vastberaden

Een bloesje aan -70%, een paar schoenen aan een waanzinnig lage prijs? De verleiding is groot om deze meteen mee te grissen, maar opgelet: al die kleine prijsjes samen doen jouw shoppingbudget vlug slinken. Vraag jezelf af of je het kledingstuk ook effectief nodig hebt/veel zal dragen. Reserveer je budget liever voor tips nummer 4!

# 4: investeer in duurdere stukken

Winkels waar je tijdens het jaar met spijt in een boogje omheen loopt wegens te duur zijn nu plots wél een optie. Luxeboetieks die kwaliteitsstukken verkopen waar je jaren plezier aan hebt, horen hoog op je shoppingagenda te staan. Kies hierbij ook voor de meer klassieke basisstukken in neutrale kleuren.

# 5: maar toegeven aan een trend mag ook

Dat ene supertrendy topje waar je helemaal gek van bent maar waarvan  je nu al weet dat het volgende zomer zeker ‘out of fashion’ is, staat maar liefst aan -80%? Kopen! Verstandig shoppen is één ding, maar als je een crush hebt op iets én het staat waanzinnig afgeprijsd, dan is dit het moment om je slag te slaan.

# 6: beperk je niet tot één dag soldenshoppen

Naarmate de soldenperiode vordert, stijgen ook de kortingen die je krijgt. Nadeel is dat de leuke items na verloop van tijd vaak al weg zijn, voordeel is de nog lagere prijs! Dus: wat je absoluut wil hebben, koop je aan het begin van de solden, alle ‘extraatjes’ hou je voor later.

# 7: nu kopen, straks dragen

Een zomers topje of paar mooie sandalen kun je nu nog dragen natuurlijk, maar wie slim is koopt vooral kleren die ook de rest van het jaar nog fashionable zijn. De jumpsuit, het jeanshemd, een paar sneakers, … het zijn allemaal kledingstukken waarmee je ook de rest van het jaar nog kan uitpakken.

 # 8: kalm blijven, hoe dan ook!

Zie je net iemand die geweldige jurk die je wou, weggrissen? Krijg je (onbedoeld) een elleboogstoot in de rug? Misschien voer je wel een stille oorlog met een andere klant om dat allerlaatste paar schoenen in jouw maat te bemachtigen? Een mens zou al voor minder hysterisch worden! Bedenk echter dat de koopjes vooral fun moeten zijn, geen enkel kledingstuk is heibel en stress waard. Vind je écht niet wat je zoekt? Weet dat de nieuwe modecollecties heel veel moois bevatten en je in die overvloed aan nieuwe trends beslist wél jouw slag kan slaan.

Succes!