Grote kans dat je bij het horen van ‘Cara Delevingne’ meteen een woord te binnen schiet: wenkbrauwen. En terecht, want Cara haar intrede op de Burberry catwalk in 2012 markeerde ook meteen dé beautytrend van het decennium. Van de catwalk naar je badkamer: 5 tips om zelf het perfecte paar wenkbrauwen tevoorschijn te toveren!

1. Wees niet te ijverig met je pincet

Klinkt logisch, en wat nog beter is: je kan het héél gemakkelijk vermijden. Een eenvoudig potlood is je ultieme hulp om te bepalen waar je precies wat wenkbrauwhaartjes mag wegplukken en waar niet. Houd een potlood recht langs je neus – zo weet je precies het punt waar je wenkbrauw mag ‘beginnen’ en waar je dus moet ‘stoppen’ met epileren. Het ‘eindpunt’ van je wenkbrauw bepalen, doe je door het potlood van aan je neus tot langs de buitenkant van je oog te laten lopen.

2. Creëer de perfecte ‘boog’

Ook de perfecte ‘boog’ bepaal je op dezelfde manier. Neem hiervoor als ijkpunt je oogpupil en begin indien nodig met slechts enkele haartjes. Vermijd té puntige bogen: die zorgen er alleen maar voor dat je of boos of verrast lijkt. Je blik mag dan wel boekdelen spreken – you don’t want to go there! Gebruik een stipje concealer vlak onder je boog in de plaats: die ‘verhoogt’ je boog optisch en geeft je een wakkere blik zonder dat je drastische maatregelen moet nemen. Toch een haartje te veel mee? Werk je boog makkelijk bij met een precies wenkbrauwpotlood met fijne punt, hiermee kun je zelfs letterlijk één ‘haartje’ haarfijn bijtekenen!

3. Fake it till you make it

Neem het van ons aan: zelfs Cara haar captivating brows krijgen nog een beetje hulp voor ze de catwalk opgaat. Ben je gezegend met een paar volle wenkbrauwen à la Cara maar zijn ze daardoor ook wat weerbarstig? Houd ze dan in toom met een wenkbrauwmascara. In één swipe modelleer en fixeer je je wenkbrauwen met een beetje kleur.

Eerder fijne of lichtere wenkbrauwen? Kies dan voor een wenkbrauwstift met een rijkere textuur om je wenkbrauwen over de volledige lijn niet alleen wat extra kleur, maar ook volume te geven.

4. Extra kleur? Don’t overdo it

Je wenkbrauwen bijkleuren? Graag. Maar je wil ook niet dat ze een leven op zich gaan leiden. Kies dus bewust je wenkbrauwproducten en combineer ze waar nodig: een fijn potloodje om hier en daar wat bij te tekenen en corrigeren, een mascara om ze in vorm te houden en wat extra kleur te geven en een stift of poeder om over de hele lijn een natuurlijk, vol resultaat te verkrijgen.

Test ook de kleuren uitbundig en combineer eventueel twee tinten voor een natuurlijker resultaat. Een gouden tip? Kies altijd één tint lichter dan je initieel in gedachten had, zo wordt het nooit te zwaar. Borstel ook altijd eerst je wenkbrauwen omhoog: zo volg je de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en vermijd je dat je bepaalde plaatsen té ijverig inkleurt. Welk product je ook gebruikt: begin steeds in het midden van je wenkbrauw en werk vervolgens richting je neus, zo vermijd je dat een te zware aanzet van je wenkbrauwen creëert.

5. Ga voor een duurzaam resultaat

Heb je net je wenkbrauwen vakkundig geëpileerd en weet je je weg al te vinden in wenkbrauwland? Dan kun je even goed voor ‘little brow helpers’ kiezen die langer dan een dag blijven en dichtbij een professionele kleuring aanleunen. Maybelline bijvoorbeeld bracht daarvoor het ‘Tattoo Brow’ gamma uit. Water-en smudgeproof de deur uit? Probeer dan eens de Tattoo Brow Waterproof Wenkbrauwgel. Een nóg langduriger resultaat verkrijg je met de Tattoo Brow Peel Off Wenkbrauwgel. Gedurende drie dagen kun je rekenen op duidelijk gedefinieerde wenkbrauwen. De gel even aanbrengen, 20 minuten laten drogen, peel-off & done. Be careful Cara, je concurrentie komt er aan!

De Tattoo Brow Waterproof Wenkbrauwgel van Maybelline is verkrijgbaar bij Di en Kruidvat aan 14,99 €. De Tattoo Brow Peel Off Wenkbrauwgel van Maybelline is verkrijgbaar bij Di en Kruidvat aan 14,99 €. Meer producten om je wenkbrauwen in vorm te krijgen, kun je hier vinden. 

 

(foto getty images)