Gewoon een beetje meten en tellen en je hebt de perfecte jurk- en roklengte gevonden waardoor je lang én slank lijkt? Bring it on.

Niet dat we ervan wakker liggen, maar ietwat langere benen en een paar kilo’s minder zouden welkom zijn.

En omdat we er ons al lang bij neergelegd hebben dat we heus niet langer zullen worden (slanker kan nog wel, maar vanwege onze voorliefde voor lekker en veel eten hoogst onwaarschijnlijk) blijven we zoeken naar allerhande middeltjes om op z’n minst toch de indruk te geven groot en dun te zijn.

Eén van de meest makkelijke manieren om dat te bereiken, is ervoor zorgen dat de zoom van je een rok of jurk op de – voor jou – perfecte lengte valt. Omgekeerd zorgt een zoom die te hoog of te laag valt voor een extra dikke en korte look. Probleem is natuurlijk: hoe weet je met zekerheid welke de ideale zoomlengte is?

iStock_000084725933_Medium

Op whowhatwear vonden we het antwoord: dankzij de gulden snede!

Ene Lily Serna – een knappe wiskundige/presentatrice, check out haar facebookpagina – beweert een formule te hebben gevonden om je meest flatterende zoomlengte te berekenen. Ze gebruikt daarvoor de Gulden Snede, het getal dat al sinds de oudheid gebruikt wordt om de perfecte proportie te bepalen.

Ziehier de formule:

main.original.640x0c

Moeilijk is het niet:

– meet de totale lengte van je lichaam, van je schouders tot je tenen. Tel daar ook de hoogte van je schoenen bij!

deel dat nummer door de Gulden Snede (1,618).

het getal dat je uitkomt, gebruik je nu om jouw ideale zoomlengte te bepalen: meet vanaf je schouders naar beneden, en zie kijk eens aan: daar hoort de zoom van je rok of jurk te vallen voor de meest flatterende look.

Zo, aan de slag. Rekenen maar!