Lekker (en leuk om te zien!): magische cocktails met Perrier

868

Begin deze maand bracht Mixologist en Perrier ambassadeur Laurent Greco een bezoekje aan ons land. Drie dagen lang was hij gastheer van de Perrier Mixology Master Clas. Deelnemers leerden er enkele lekkere en bijzondere cocktails en mocktails maken, aangepast voor elk moment van de dag en allen op basis van Perrier bruiswater.

Laurent Greco - Belgian session

 

Laurent Greco - Experiment

Na een grondige studie van de recepten (lees: mixen en vooral héél véél proeven) weten we het wel zeker: deze moet je zelf proberen! Allé vooruit!

1. Magic Perrier

Magic Perrier

Dit heb je nodig: genoeg suikerspin om het glas te vullen. Aardbeismaak past het best bij deze cocktail, maar je kunt de smaken natuurlijk ook variëren, 20 cl Perrier

Zo maak je het:

Vul een hoog en breed glas met de suikerspin en serveer samen met het flesje Perrier. Terwijl jouw gasten aan het kijken zijn (een beetje show hoort erbij!) schenk je het Perrier-water in het glas. Je zal zien dat de suikerspin langzaam smelt en dat het water zacht roze kleurt. Mooi om te zien, en het smaakt lekker zoet naar snoepjes.

 

2. Passion by Perrier

Passion by Perrier

Dit heb je nodig: 3 mooie aardbeien, in stukken gesneden, 3 verse basilicumblaadjes, 1 cl passievruchtensiroop van Monin, ijsblokjes, 12 cl Perrier

Zo maak je het:

Plet de aardbeien en het basilicum met de stamper in een mengglas. Zo zullen de aroma’s beter naar boven komen. Voeg dan de Monin-siroop, de ijsblokjes en tot slot de Perrier toe. De kruidige smaak van de passievrucht past perfect bij het pittige groen van het basilicum en de sensualiteit van de aardbei. Vermeng zorgvuldig en filter in een cocktailglas.

3. Perrier-Rosé

Perrier Rose

 

Dit heb je nodig: gelatineblaadjes, 5 cl Monin rozensiroop, 5 cl Perrier, koud water, 1 roosje

Zo maak je het:

– Dompel een gelatineblaadje onder in koud water. Verwarm 5 cl rozensiroop van Monin en 5 cl Perrier in een steelpannetje, maar laat niet koken. Knijp het zacht geworden gelatineblaadje uit en roer het onder het nog warme rozenmengsel. Vermeng voorzichtig tot de gelatine is opgelost en laat 10 minuten afkoelen. Giet 4 cl gearomatiseerde gelatine in een glas en zet één uur in de koelkast, zodat de gelatine stevig kan worden.

– Steek het takje met de roos met behulp van een lange tang in de gelatine. Doe dit netjes en nauwkeurig om de gelatine niet te ‘breken’.

– Meng voorzichtig met een lepel terwijl je de voet van het glas goed vasthoudt. Na ongeveer 30 seconden roeren, wordt de cocktail smeuïg, zoals een sorbet. De temperatuur van de cocktailsorbet bedraagt nu -10°C.

– Giet vlak voor het serveren één druppel rozenwater of etherische olie van roos rechtstreeks op de roos. Steek een lange lepel in het glas, langs de wand, en giet er voorzichtig Perrier bij, zodat de straal de roos niet stukmaakt.

Smakelijk!

Wat je nog niet wist over Perrier:

– Perrier mocht vorig jaar 150 kaarsjes uitblazen!

– Het water van Bouillens, dat in de 20ste eeuw Perrier werd gedoopt, kwam naar het aardoppervlak na een reeks aardbevingen.

– De eerste daarvan vond 120 miljoen jaar geleden plaats in Zuid-Frankrijk, in Vergèze, een legendarische plaats in Languedoc-Roussillon. Het is hier, onder de grond, dat water en gas elkaar ontmoeten.

– Het is trouwens omdat er koolstofdioxide vrijkomt, dat het water langzaam naar boven is gekomen en borrelend het daglicht zag. Perrier is dus een natuurlijk bruisend mineraalwater.

– De rijke geschiedenis van het merk is echter het meest beïnvloed door de wereldberoemde en vaak spraakmakende reclamecampagnes. De grote doorbraak kwam er in 1946 toen Jean Davray verantwoordelijk werd voor de marketing en advertenties. Het is onder zijn impuls dat in 1970 de campagne ‘PERRIER, c’est fou!’ werd opgestart. Deze slogan zal bijna 30 jaar lang de communicatie van Perrier kenmerken.

Meer info over Perrier en extra recepten kun je vinden op www.perrier.com.