Zijn jullie klaar voor een zomervakantie vol avontuur, adrénaline en plezier? Phantasialand is een Duits pretpark dat zich in Brühl, vlakbij Keulen bevindt. De hele familie kan zich in dit park, dat tot één van de beste pretparken in Europa behoort, verheugen op een gigantische dosis attractiepret en phantastische shows van wereldklasse! Is het ver? Nee hoor ! Phantasialand is dichterbij dan je denkt, want het park ligt op nauwelijks 1 uur rijden van de Belgisch-Duitse grens.

Dan rijst al snel de vraag wat er allemaal voor gezinnen met kinderen, of met kleinkinderen, in Phantasialand te doen is. Wat kun je verwachten en hoe heb je samen het meeste plezier aan je dag? We hebben de 9 populairste familie-attracties even voor je op een rij gezet.

1. Maus au Chocolat

Maus au Chocolat is een interactieve 3D-funride waarin je met de hele familie op muizenjacht gaat in de taartenfabriek. Rij door keukens, gangen en magazijnen terwijl de zoete geur van gebak diep in je neusgaten doordringt. Ga de strijd aan met je familieleden en zorg dat je wint door zo veel mogelijk muizen te raken en daarmee punten te scoren. Uniek in Europa en al verkozen tot beste familie-attractie.

maus

2. Das verrückte Hotel Tartüff

In dit hotel klopt werkelijk niks. Alles staat scheef, op de kop, verkeerd om of loopt simpelweg anders dan het zou moeten. Probeer bijvoorbeeld maar eens op het toilet te gaan zitten … als het aan het plafond hangt. Over maar liefst vier etages kom je allerlei gekke hindernissen en verrassende situaties tegen. Uitermate geschikt voor het hele gezin en een garantie voor hilarische momenten. Phantasialand heeft met deze attractie een aantal klassieke attracties samengevoegd en in een verrassend jasje gestoken. En de eigenaar van het hotel, tjah, die is al een hele poos geleden zijn verstand verloren. Of dat zo makkelijk terug te vinden is, moeten jullie bewijzen.

tartueff

3. Taron

Ok, we weten het. Hij is best pittig voor families, maar de durfals in het gezin mogen deze toch absoluut niet overslaan! Taron wordt door vele achtbaanfans aangeduid als beste achtbaan van Europa en het zal dan ook niet verbazen wanneer je leest dat Taron 4 wereldrecords heeft verbroken. Taron is onder andere de snelste en langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld en slingert door het basaltgesteente van Klugheim. Als je niet in Taron durft begrijpen we dat, maar zelfs dan kun je vanaf allerlei plekken in Klugheim, zoals de dorpsplaats, genieten van het prachtige bochtenwerk en de luidkeels schreeuwende passagiers.

taron4. Raik

Raik bevindt zich in de nieuwe themawereld Klugheim en is de tweede nieuwe achtbaan naast Taron. Dat Raik zelf ook wereldrecords heeft gebroken, zal niet verbazen: deze achtbaan rijdt voor- en achteruit en is de snelste en langste familie-boomerang ter wereld. Maak een ware tijdreis, slinger door ravijnen en spelonken en kruis tijdens de rit het pad van Taron. Een geweldige ervaring voor de hele familie.

raik25. Chiapas – DIE Wasserbahn

Direct naast de nieuwe themawereld Klugheim ligt het themagebied Mexico, een gebied minstens zo mooi als Klugheim. Met zijn imposante gevels van gebouwen en rotsen waar het water tientallen meters omlaag dondert maakt het op iedereen direct een grote indruk. En dan moet de rit nog beginnen. Chiapas is de klassieke boomstambaan “on steroids”. Tijdens de expeditie door een Mayatempel zoek je op het water langzaam een weg omhoog, zonder dat je dat door hebt. Vaar achteruit, zijwaarts en wees getuige van de feestelijke Dia de los Muertos. De pijlsnelle liftheuvels brengen je naar het hoogste punt waar met 53 graden de steilste val op een waterbaan wereldwijd op je wacht. Chiapas is een unieke samensmelting van waterbaan en thema. En dan is er nog de op maat gemaakte muziek met een melodie die de eerste week niet meer uit je hoofd gaat.

chiapas

6. Wellenflug

Iedereen kent wel de klassieke zweefmolen met zijn glanzende kettingen. Midden op de Kaiserplatz staat een geweldig mooi aangekleed exemplaar. Terwijl je hoog door de lucht zweeft, spuiten de fonteinen onder je voeten omhoog en volgen iedere beweging van de molen. Niet alleen voor de passagier een heerlijke ervaring, maar ook voor de toeschouwers een lust voor het oog. De Wellenflug heeft een aantrekkingskracht die al van verre voelbaar is.

wellenvluggggggggggggg

7. Colorado Adventure

In deze op hol geslagen mijntrein gaat de hele familie op avontuur. Gooi die handen in de lucht en raas door de Colorado Mountains, met zijn drie lifthills is Colorado Adventure een van de langste mijntreinachtbanen ter wereld en is al drie keer verkozen tot beste familie-achtbaan.

colorado

8. JUMP!

In dit grote theater draait alles om stunts. Kijk met open mond naar de gewaagde sprongen en moves van deze bmx-ers, breakdancers, stelt- en trampolinespringers. Deze mannen doen alles op het ritme van coole beats en met een zodanige souplesse dat je niet weet waar eerst te kijken. Don’t try this at home!

jump

9. ICE College

Het eindbal is het hoogtepunt van ieder Amerikaans schooljaar. Met een groep die in kampen verdeeld is en een strijd om wie de beste is weet je dat het er heet aan toe zal gaan op het ijs. Wordt uiteindelijk de strijdbijl begraven en het schooljaar toch nog vredig afgesloten? We zullen het zien… wat we wel weten is dat deze scholieren op en top schaatsers zijn die iedere schoonschaatser het nakijken geven. En dan is het hier ook nog eens lekker koel.

ice-college