Heb je genoeg van die saaie rondjes op de draaimolen en heb je nood aan een stevige dosis adrenaline? Dan heeft Phantasialand – een Duits attractiepark gelegen in Brühl bij Keulen – zonder twijfel wel wat voor je in petto. Voor iedereen die van pretparken houdt, maar nog nooit in Phantasialand is geweest, kan het best wel moeilijk zijn vooraf te weten welke attracties je persé moet hebben gedaan. Hoe kun je er zeker van zijn dat je die ene top-attractie niet mist? Hier volgen 9 aanraders die je sowieso gedaan moet hebben.

1. Taron & Raik

De nieuwste aanwinst van Phantasialand is Taron, de snelste multi-lanceer-achtbaan ter wereld. Met vliegensvlug bochtenwerk en twee pijlsnelle lanceringen raas je rakelings langs basaltrotsen en door houten huizen. Dat deze achtbaan, die vier wereldrecords heeft verbroken, wordt door vele achtbaanfans de “beste achtbaan van Europa” wordt genoemd. Daarom is Taron een niet te missen topper die nergens anders te vinden is.

Tip: Ga aan het begin van de dag direct naar de nieuwe themawereld Klugheim om het snelst in Taron aan de beurt te komen of wacht tot het middaguur wanneer de meesten aan het eten zijn.

RaikRaik is de tweede achtbaan naast Taron. Dat Raik zelf ook wereldrecords heeft gebroken, zal niet verbazen: deze achtbaan rijdt voor- en achteruit en is de snelste en langste familie-boomerang ter wereld. Maak een ware tijdreis, slinger door ravijnen en spelonken en kruis tijdens de rit het pad van Taron. Een geweldige ervaring voor de hele familie.

Taron Falls

2. Chiapas – DIE Wasserbahn

Direct naast de nieuwe themawereld Klugheim ligt het themagebied Mexico, een gebied minstens zo mooi als Klugheim. Met zijn imposante gevels van gebouwen en rotsen waar het water tientallen meters omlaag dondert, maakt het op iedereen direct een grote indruk. En dan moet de rit nog beginnen. Chiapas is de klassieke boomstambaan “on steroids”. Tijdens de expeditie door een Mayatempel zoek je op het water langzaam een weg omhoog, zonder dat je dat door hebt. Vaar achteruit, zijwaarts en wees getuige van de feestelijke Día de Muertos. De pijlsnelle liftheuvels brengen je naar het hoogste punt waar met 53 graden de stijlste val op een waterbaan wereldwijd op je wacht. Chiapas is een unieke samensmelting van waterbaan en thema. En dan is er nog de op maat gemaakte muziek met een melodie die de eerste week niet meer uit je hoofd gaat.

chiapas

3. Black Mamba

De koningin der slangen heeft je gebeten, je hooft begint te draaien en je hart slaat op hol. Volgens kenners de beste hangende achtbaan die er in Europa te vinden is. Met een start in een donkerere grot zoek je je weg door loops, een jr. Immelmann (een uniek achtbaanelement dat je nergens anders in de wereld vindt), kurkentrekkers en twists, grotten en spelonken. De baan weet van geen ophouden en jaagt door tot de laatste seconde. Uniek door het gebruik van de omgeving. Voel de Afrikaanse trommels dreunen in je borstkas terwijl je opgewonden wacht op jouw beurt om dit geheime ritueel te ondergaan.

blackmamba

4. Mystery Castle

Stel je voor: je gaat een oud kasteel in om daar via duistere gangen en kerkers onderwerp te worden van een experiment om het kwaad te overwinnen. Neem plaats en concentreer je, alleen zo kan dit experiment slagen. Voordat je het weet, bevind je je op 65 meter hoogte in het pikkedonker. Hou vol, het duurt nog maar even…Van deze attractie bestaat er wereldwijd maar één en die staat in Phantasialand.

mysterycastle

5. River Quest

Volgens velen één van de beste rafting-rides ter wereld. Het zal je dan ook niet verbazen dat River Quest de hoogste afdaling op een waterbaan wereldwijd heeft. Een lift brengt de vleermuisboten naar grote hoogte om je vervolgens in het diepe te storten. Door een overstroomd en verweerd kasteel zoek je je een weg omlaag op het kolkende water. Opgelet: je wordt niet nat … je wordt drijfnat!

riverquest

6. Talocan

Uniek in Europa is Talocan een zogenaamde suspended top spin waarbij je benen volledig vrij bungelen. Ga de strijd aan met de elementen water en vuur. Als je nog niet doorgedraaid was regelt de Inca-god Tlaloc dat wel even voor je. Let op: alleen voor echte thrill-seekers!

talocan

7. Colorado Adventure

In deze op hol geslagen mijntrein gaat de hele familie op avontuur. Gooi die handen in de lucht en raas door de Colorado Mountains, met zijn drie lifthills is Colorado Adventure een van de langste mijntreinachtbanen ter wereld en is al drie keer verkozen tot beste familie-achtbaan.

colorado

8. Maus au Chocolat

Maus au Chocolat is een interactieve 3D-funride waarin je met de hele familie op muizenjacht gaat in de taartenfabriek. Rij door keukens, gangen, en magazijnen terwijl de zoete geur van gebak diep in je neusgaten doordringt. Ga de strijd aan met je familieleden en zorg dat je wint door zo veel mogelijk muizen te raken en daarmee punten te scoren. Uniek in Europa en al verkozen tot beste familie-attractie.

maus

9. Winja’s Fear & Force

Als we dan toch de strijd met elkaar aan gaan, waarom dan niet in een achtbaan? Jij stapt in Fear, je broer of zus (of wie dan ook) in Force. We zullen zien wie er als eerste terug is… Deze twee achtbanen kennen beiden een uniek ritverloop met speciale elementen en de karretjes draaien om hun as. Daarnaast leg je stukken in het duister en in het licht af terwijl het onverwachte nadert.

winja