Hoor jij bij de één miljoen Belgen die last hebben van migraine? Dan weet je hoe vervelend deze helse hoofdpijn kan zijn. Sommigen hebben langer dan drie dagen een aanval en anderen zijn ervan verlost na een dag. Maar helemaal verlost ben je nooit.

Als je vaak kampt met migraines dan weet je vast ook wel dat migraine niet te genezen valt. Tuurlijk, er zijn genoeg pilletjes en zalfjes op de markt die verbetering claimen, maar we weten ook wel beter dan dat. Het beste wat je kunt doen is in een donkere ruimte gaan liggen nadat je een paar paracetamols naar binnen gewerkt hebt.

Daith piercing

Toch blijkt er een wondermiddel in opkomst. Online claimen duizenden mensen van hun migraine verlost te zijn na het zetten van een daith piercing. Ja, je leest het goed, een piercing! In verschillende onlinegroepen, zowel op Facebook als op Reddit, claimen mensen dat de piercing hun echt geholpen heeft. Sommigen beweren compleet genezen te zijn en hebben geen aanvallen meer, anderen zeggen dat het hun migraine flink verminderd heeft.

De Daith piercing zit aan de binnenkant van je oor. Het is de eerste ‘rand’ boven je gehooringang. Alhoewel de werking van een daith piercing tegen migraine niet voldoende onderzocht is, wordt het effect toch vergeleken met acupunctuur.

De gok wagen

Acupunctuur werkt doordat zenuwen onder de huid en in het spierweefsel gestimuleerd worden. Het lichaam produceert dan pijnstillende stofjes, bijvoorbeeld endorfine, die hoofdpijn kunnen verlichten. De piercing zou een drukpunt stimuleren, toch is de plaats van de piercing niet een bekend drukpunt binnen de accupunctuur.

Helaas is er ook een groep die zegt geen verbetering te merken. Maar als je alles al geprobeerd hebt, van de ene dokter naar de andere dokter bent gestuurd en je alle medicatie die voor handen is al geprobeerd hebt. Dan kun je best een gok wagen en die piercing laten zetten. Wat heb je te verliezen? Je houdt er een stylish piercing aan over.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diego Reine (@diego_piercer) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Buddha Jewelry (@buddhajewelryorganics) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Piercing Lbn (@piercinglbn) on

Auteur: Yvonne Kuiken / Foto: Getty Images