Pimp je zelfvertrouwen met deze vier tips

272

5 MEI 2014 | Een van de mooie dingen aan de wereld is dat we allemaal uniek zijn. We hoeven niet te passen in een of ander standaardmodelletje, maar doen lekker ons eigen ding! Of toch niet altijd? Heb jij dringend nood aan wat meer zelfvertrouwen? Wij geven je de beste tips om in een mum van tijd te transformeren van kuddedier naar absolute leider.

1. Kijk in de spiegel en vertel jezelf dat je mooi bent
Een gezond zelfvertrouwen zit vanbinnen. Want zolang je niet van jezelf houdt, kan je nooit het beste uit jezelf halen. Sta daarom iedere ochtend voor de spiegel en vertel jezelf wat je mooi aan jezelf vindt (zowel vanbinnen als vanbuiten). Negatieve gedachten stop je in een onzichtbare doos en gooi je voor altijd in de vergeetput, want die doen meestal meer kwaad dan goed en kloppen waarschijnlijk toch niet! Maar vergeet vooral niet dat schoonheid zoveel dingen betekent, maar zeker niet dat je jezelf hoeft te spiegelen aan een of ander model of celebrity om gelukkig te zijn.

2. Accepteer je ‘gebreken’
Onze unieke kenmerken (sproetjes, littekens, schoonheidsvlekjes…) die ons van anderen onderscheiden, hou ervan en wees trots op je onvolmaaktheden. Want wat jij misschien als gebrek ziet, wordt door anderen in je leven vaak net heel erg geliefd en gekoesterd. Zie de voordelen van je anders zijn.  Als je klein bent, is dat bijvoorbeeld een geweldig excuus om extra hoge hakken te mogen dragen! Accentueer je gebreken in plaats van ze te verstoppen.

3. Vermijd negativiteit
Overal vind je nee-zeggers. Mensen die zelf niet gelukkig zijn met hun eigen leven en er daarom van houden anderen in hun negativiteit mee te sleuren. Luister niet naar hen! Je bent mooi, slim, en je kan alles bereiken wat je wilt, zolang je positief naar de wereld kijkt. Het klinkt misschien hard, maar personen die je eigenwaarde naar beneden halen, moet je uit je leven verbannen. Want alleen zo kan je gelukkig en gezond door het leven gaan. Omring jezelf door verscheidene optimisten en laat je door hen inspireren. Je zal ervan schrikken hoe sterk je eigenwaarde hierdoor geboost zal worden.

4. Spiegel jezelf nooit aan anderen
Een van de dingen die onze wereld zo spannend maakt, is dat er geen twee mensen precies dezelfde zijn. We leven in een tijd waarin talenten eindeloos zijn, stijl wordt bewonderd, en de ambitie groter is dan ooit tevoren. Vandaag kunnen we worden wie we willen, stuk voor stuk pièces uniques. Maar waneer je jezelf continu vergelijkt met anderen, steel je dus eigenlijk je eigen individualiteit, what a shame! Want zo zal je nooit een 100% originele versie van jezelf zijn! Daarom is het goed je eigen doelen op te schrijven en die achterna te streven, zo vergelijk je jezelf alleen met jezelf!  Want vergeet niet, de kopie is nooit zo goed als het origineel.

AN DE SMET