Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, lanceert in samenwerking met wandelknooppunt.be zeven Pink Ribbon wandelingen. Dit partnerschap is ontstaan naar aanleiding van De Roze Mars, een leuke online bewegingschallenge gedurende oktober. De 7 Pink Ribbon wandelroutes hebben de vorm van het Pink Ribbon lintje en tellen elk zo’n 10.000 stappen.

De Roze Mars

Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. 1 op 3 kankers kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Daarbij speelt beweging een belangrijke rol. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moeten we minstens vijf dagen per week 30 minuten matig bewegen. Dat halfuurtje extra wandelen per dag is al voldoende om onze gezondheid een mooie extra boost te geven. Maar we hebben nog een heel eind te gaan, want volwassenen zitten gemiddeld 8,3 uur per dag stil. Meer bewegen is niet altijd even makkelijk voor wie een sedentair (beroeps)leven leidt. Daarom organiseren Pink Ribbon en P&V Verzekeringen De Roze Mars: een campagne die Belgen wil  aanzetten om elke dag minstens 10.000 stappen te zetten.  Met de 7 wandelroutes hoopt Pink Ribbon een eerste duwtje in de rug te geven aan iedereen die meer wilt bewegen en wilt werken aan een actieve levensstijl.

Brigitte Vanderveren, Executive Director bij Pink Ribbon vertelt: “10.000 stappen per dag zetten is niet zo’n grote moeite; het heeft weinig impact op je dagelijkse routine, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit. Met deze wandelroutes gaan we een stapje verder en willen we iedereen stimuleren en inspireren om gekende en verborgen parels in België te ontdekken op een actieve manier.”

7 Pink Ribbon wandelingen

Wandelknooppunt.be zet graag haar schouders onder het goede doel Pink Ribbon en De Roze Mars campagne. Daarom stippelde de organisatie 7 unieke wandelingen uit verspreid over heel België. Elke wandeling volgt een traject in de vorm van het Pink Ribbon lintje en telt zo’n 10.000 stappen, wat neerkomt op 7 tot 8 km, dat is goed anderhalf uur wandelen.

Pink Ribbon wandelroutes zijn te vinden in de omgeving van Averbode, Bosland, Gaasbeek, Drongengoed, Rodeberg, Pays des Collines en Burg-Reuland. Alle wandelroutes kunnen eenvoudig en gratis gedownload worden op https://www.wandelknooppunt.be/nl/events/de-roze-mars en kunnen afgedrukt worden, opgeladen worden in de app of via gpx bestand gevolgd worden.

Ontdek alle Pink Ribbon wandelroutes: https://www.wandelknooppunt.be/nl/events/de-roze-mars