Trots op je meer dan geslaagde interieur-make-over, en zin om daar een paar leuke foto’s van te delen op sociale media? Hieronder enkele tips om Pinterest-waardige foto’s te nemen van een paar leuke hoekjes in je interieur. 

Foto’s nemen van een interieur is niet simpel. Staat je huis binnenkort te huur of te koop en wil je toekomstige huurders of kopers overtuigen met de mooiste sfeerfoto’s? Heb je je interieur net een mooie make-over gegeven en wil je daar zo graag mee uitpakken op Pinterest, Instagram of Facebook? Hieronder een paar tips om deallermooiste foto’s van je interieur te nemen.

1. Licht is alles

Probeer met natuurlijk licht te fotograferen. ‘s Morgens, als de zon net binnenvalt, of ‘s avonds, vlak voor het begint te schemeren, is het licht het mooist. Kunstlicht is vaak te fel en zorgt voor een harde toon in je foto’s. Natuurlijk licht geeft een zachte filter.

Werk je toch met kunstlicht, experimenteer dan een beetje met verschillende lampen. Zorg in elk geval dat de schaduwen niet te hard worden. Licht doven op die ene plek en een lampje toevoegen op die andere plek, kan al een heel andere foto geven!

2. Ver of dicht?

Als je je interieur fotografeert, heb je keuze tussen een ver shot of een close. Begin niet als een gek foto’s te nemen, maar kijk eerst eens rond. Wil je het totaalbeeld laten zien of ga je voor sfeer? Bekijk foto’s die je mooi vindt op Pinterest en experimenteer dan een beetje. Elke ruimte vraagt een andere compositie.

3. Een beetje rommel mag

Een interieur mag leven. Je schoenen mogen rondslingeren, die tas koffie mag op tafel. Het maakt je foto’s alleen nog echter. Heb je een baby of kat in huis, integreer die dan zeker ook in je beeld. Het zorgt alleen voor nog maar ‘oooh’-effecten en likes.

Groezelige keukenhanddoeken of vuile onderbroeken in beeld zijn dan weer minder gepast, dat spreekt voor zich.

4. Een filtertje

Dat een filtertje over je foto het beeld alleen maar aantrekkelijker maakt, zullen weinigen ontkennen.

Bij Instagram maakt Crema je foto’s dromerig en zacht. Lark maakt je foto’s wat frisser en Aden zorgt voor een pasteltoets in je beeld. Geen harde filters dus, maar subtiele en filmische bewerkingen die heel mooi geven bij interieurbeelden.

Een foto-app als Afterlight zorgt ook voor heel coole beelden. Relic geeft bijvoorbeeld elke foto meteen een dromerige Pinterest-touch.