Planten geven je interieur altijd wat extra kleur en gezelligheid. Ze zorgen ook stuk voor stuk voor zuurstof. Maar sommige planten zuiveren ook nog eens de lucht. En da’s handig meegenomen als het te koud is geworden om ramen en deuren de hele dag open te zetten. Dit zijn enkele ‘natuurlijke luchtverfrissers’ die in elk interieur passen.

1. Klimop

HederaEen hangpotje met klimop of Hedera is altijd leuk. Er bestaan heel wat mooie en hippe hangpotten die je eender waar kan hangen in huis. Hij heeft niet veel licht nodig, dus je kan hem op veel plaatsen laten groeien. De klimop heeft niet veel aandacht nodig, dus hij past ook nog eens in ieder zijn agenda. (foto pinterest)

2. Arecapalm

Arecapalm of Chrysalidocarpus is een goede luchtbevochtiger en -zuiveraar. Zeker in de winter komt dat goed uit, als de verwarming de lucht in huis erg droog maakt. De plant voelt zicht het beste op lichtrijke plaatsen, maar houdt niet van direct zonlicht. Je moet er ook voor zorgen dat de grond altijd vochtig is.

3. Lepelplant

(foto istock) De lepelplant filtert heel wat giftige stoffen uit de lucht. Hij is ook erg makkelijk, want hij heeft niet veel licht nodig, al vraagt de lepelplant wel veel water. Zijn witte bloemen zorgen voor wat extra kleur in al het groen.

4. Drakenbloedboom

 

my new striped friend, Drake 🙂 #dracaena A photo posted by Anna Prewett (@annaprewett) on

Nog eentje die weinig aandacht vraagt, maar wel de lucht zuivert, is de drakenbloedboom of Dracaena. De drakenbloedboom staat graag in de halfschaduw en heeft niet veel onderhoud nodig. Je hoeft hem pas water geven als de bovenkant van de grond droog aanvoelt.

5. Krulvaren

 


Ook krulvaren of Nephrolepi is heel sterk. Hij bevochtigt en filtert de lucht. Krulvaren verwijdert ook schimmels uit de lucht. De plant houdt niet van direct zonlicht of halfschaduw. Hij kan dus gerust in een donker hoekje staan filteren. Geef de varen wel regelmatig water en een sproeibeurt.

Welke plant mag in jouw huis de lucht komen filteren?