De temperaturen beloven (eindelijk) de hoogte in te gaan! Beschik je over een zwembad (kleinere opblaasbare varianten mogen gerust meedoen), dan is het nu hoog tijd voor wat ‘shaking by the pool’. En met onderstaande checklist organiseer je de (pool)party van de zomer!

Check: de juiste partymix

Geen feestje zonder muziek en op voorhand een party playlist maken is daarom heel erg handig. Kies voor bestaande playlists of maak er zelf eentje met jouw persoonlijke favorieten. Vergeet hierbij ook de latin hits en tropical vibes niet, goed om om de zon helemaal tot in jouw tuin te brengen. O, en natuurlijk heb je een beetje een deftige boombox nodig, kwestie van al die muziekjes ook in je tuin en aan je zwembad te laten weerklinken (tip: nodig meteen ook even de buren uit op je poolparty, niemand die zich aan je tropische party zal storen aangezien iedereen gewoon mee feest).

Check: dit schaft de pot

Denk aan een hamburgers of hotdogs of nog beter: een gezellige barbecue. Vergeet ook het dessert niet; waterijsjes en bevroren fruit zijn ideale verfrissingen.

Check: drankjes allerhande

Je gasten hebben van al dat zwemmen misschien net iets meer dorst dan honger. Sla een ruime voorraad bier, frisdrank en water in en denk ook aan de (niet alcoholische) cocktails. Verdiep je dus tijdig in mogelijke cocktails en zorg dat je alle ingrediënten in huis hebt. Beschik je over voldoende ruimte, dan kun je eventueel een cocktailbar voorzien waar je behalve alle cocktailbenodigdheden en drank ook enkele receptjes klaar legt (bijvoorbeeld geschreven op een krijtbordje), leuk voor wie zelf wil shaken. Ook infused watertjes met citroen en munt in vrolijke dispensers zijn een aanrader: deze ogen niet alleen mooi maar zijn ook erg handig aangezien je gasten zich op deze manier zelf kunnen bedienen.

Check: partyservies (en eco is hip)

Voor een poolparty haal je best niet je mooiste servies boven. Kies daarentegen wel voor recyclebare bekers, borden en rietjes. Plastic borden en rietjes wil je absoluut vermijden vanwege weinig milieuvriendelijk.

Check: leuke spelletjes

Omdat je absoluut niet wil dat na een paar uurtjes in het water de verveling toeslaat, voorzie je op voorhand al een paar leuke spelletjes voor in en naast het water. Denk aan petanquen, watervolley of organiseer een heus watergevecht met waterpistolen. Amusement verzekerd!

Check: the finishing touch

Een versierde tuin zal je gasten meteen in de partymood brengen. Verschillende gekleurde lampen zorgen alvast voor extra vakantiesfeer. Andere mogelijkheden qua decoratie zijn palmbomen (al dan niet echte), slingers of zelfs fakkels die je in het gazon kan duwen. Voor extra vermaak in het zwembad zijn kleurrijke luchtmatrassen uiteraard een pluspunt.

En vergeet parasols en zonnecrème niet. Jezelf beschermen tegen de zon is misschien wel de belangrijkste tip.

(foto getty images)