Pop-up jouw zomer

169

9 AUGUSTUS 2013 | Het is vakantie en je verveelt je? Dat lossen wij wel even op! Tijdens de zomervakantie geven we elke vrijdag vijf tips om je vrije tijd mee te vullen. Deze week: de pop-ups! Ze zijn er maar voor even, dus haast je voor ze weer wegpoppen!

1. Strantwerpen (Antwerpen)

Wat? Het betere beachlife en dat midden in de stad, compleet met een zandstrand, trendy zonnebedden, een hippe bar en gehypet – terecht! – restaurant.

Waar? Op de Petrol-site aan d’Herbouvillekaai in Antwerpen.

Wanneer? Elke dag vanaf 12u open (behoudens slecht weer), tot en met 31 augustus.

Vinden wij extra leuk? De Beach BBQ’s! Elke zondag wordt vanaf 11u30 tot 16u de grill aangestoken. De befaamde Strantwerpen burger, merguez worstjes, vis, een heerlijk Italiaans, Aziatisch en traditioneel saladebuffet… je mag het allemaal naar binnen werken. De Beach BBQ @ Strantwerpen kost  25 euro zonder dranken, kinderen tot 13 jaar betalen 15 euro.  Vergeet niet minstens twee dagen op voorhand te reserveren via  ann@umami-antwerp.be.

 

3

 

2. DOK (Gent)

Wat? Een werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres op een stuk vergeten industrieterrein in Gent. Denk: muziek, film, feest en fun, strandkastelen bouwen op het DOKstrand, expo’s in de DKOvitrine, gezellige DOKmarkjes, eten en drank in de DOKkantine, massages in De Massagemobiel…..you name it!

Waar? Op de splitsing van de Koopvaardijlaan en de Afrikalaan in Gent.

Wanneer? Nog tot 29 september. Raadpleeg www.dokgent.be voor de aanvangsuren van de verschillende activiteiten.

Vinden wij extra leuk? De DOKkeuken! Het betreft eigenlijk drie winkelkarren omgebouwd tot rollende keukeneenheden, met een BBQ, gasvuurtjes, wok, potten en pannen. Vrij te gebruiken aan 2 euro per kar.

 

 

3. Nightshop 2013 (Knokke-Heist)

Wat? Een nachtshop/kunstgallerij in een gigantische villa in Knokke-Heist waar mode-, kunst- en designliefhebbers kind aan huis zijn.  Je kunt er rustig door de kamers dwalen en genieten van al het moois dat de villa te bieden heeft.

Waar? Recht tegenover het Casino. Je kunt ‘em niet missen, de villa is gigantisch.

Wanneer? Open tot 1 september, telkens van donderdag tot en met zondag, van 17u tot 23u.

Vinden wij leuk? Behalve shopping- en kunsthonger kun je er ook  de echte honger en dorst stillen want er zijn hapjes en drankjes.

 

4. Pop-Up Diamantmuseum  (Antwerpen) 

Wat? Een pop-up museum over diamanten in hartje Antwerpen. Het museum werd opgezet en ingericht door de enthousiaste jongeren die zich D.F.F. (Diamond Friends Forever) en richt zich vooral naar jongeren tot 30 jaar, hoewel elke leeftijd natuurlijk van harte welkom is. Bedoeling is een experimenteel museum te creëren waarbij je als bezoeker deel uitmaakt van het experiment.  Hoe? Gaan wij niet verklappen, om dat te weten moet je de pop-up bezoeken.

Waar? In de gebouwen van het Kavka Jongerencentru, in de Oudaan 14, 2000 Antwerpen.

Wanneer? Nog tot 27 augustus, van donderdag tot dinsdag, telkens van 10u tot 18u.

Vinden wij leuk?  De interactieve weegschaal waarop we ons gewicht in Karaat kunnen wegen in plaats van kilogram. Overgewicht krijgt plots een andere betekenis.

 

5. Gaston (Gent)

Wat? Dineren op het dak van een oude fabriek, met zich op de skyline van Gent. Coeur d’Artichaut toverde voor het derde jaar op rij het dak van de oude katoenfabriek Galveston om tot een culinaire place to be.

Waar? Op het dak van de Galvestonfabriek, Wiedauwkaai 52, 9000 Gent.

Wanneer? Van dinsdag tot zondag, tot 29 september.

Vinden wij leuk? De kruidenbakken op het terras. Mooi om naar te kijken én lekker want de koks verwerken de kruiden ook in hun gerechten. Verder vinden we de toog die opgesmukt werd met 10.000 kroonkurkjes ook niet mis.