Een intensieve work-out waarbij je jouw inner rockstar volledig mag loslaten. Bring it on! Met drumsticks in de handen testten wij een les Pound uit.

(c) poundfit.com

Pound brengt het plezier van de drums samen met de inspanning en de geneugten van cardio. Geen enkele work-out heeft een hoger rockgehalte dan deze nieuwste trend die iedereen ritme én vitaliteit bijbrengt”, klinkt het bij sport- en ontspanningsclub David Lloyd in Antwerpen. De sportclub organiseert sinds mei van dit jaar Pound-lessen. “We zien de populariteit sterk toenemen. Het is een les vol goede vibes”, getuigt Sales & Marketing manager Sigal Rabinovitz. De nieuwe sporttrend zag in 2011 het levenslicht in Amerika toen Kirsten Potenza en Cristina Peerenboom een work-out zochten om hun twee passies te combineren: drummen en fitness. De sporttrend wil nu ook Vlaanderen aan het drummen zetten.

Hoe?

De rockmuziek brult door de stereo en we hebben een paar drumsticks in onze handen. De Pound-instructrice toont ons hoe we de sticks moeten vasthouden. In tegenstelling tot echte drummers houden we de stokjes niet volledig onderaan vast. Tijdens een Pound-les beweeg je namelijk niet enkel je polsen, maar je volledige armen. We starten in een diepe squathouding waarin we ritmisch op de grond drummen. Links, rechts. Voor, achter. Boven, onder. De drumsticks vliegen alle richtingen uit terwijl we erop los drummen. Rechtopstaande oefeningen worden met grondoefeningen afgewisseld. Na een paar reeksen squats, lunges en crunches voelen we dat onze been-, bil- en buikspieren worden getraind. Vooral de diepe squats doen onze beenspieren branden. Dit gaan we morgen voelen!

(c) poundfit.com

In het begin vraagt het uitvoeren van de cardio-oefeningen op het ritme van de muziek wat coördinatie en concentratie. Maar eenmaal we de bewegingen onder de knie hebben, laten we ons door de rockbeats en het ritme van de neerslaande drumsticks leiden. Het brandende gevoel in onze benen negeren we en heel even wanen we ons een stoere rockchick in het midden van haar drumsolo. In de spiegel zien we dat ook de rest van de zaal volledig in het drummen opgaat. Alle frustraties en stress worden tijdens deze sportles ongetwijfeld weggedrumd.

Verdict

Voor ons moet een work-out fun zijn en dat is Pound absoluut. De luide muziek en het ritmische getik van de drumstokjes werken opzwepend. Wanneer je niet meer over de bewegingen hoeft na te denken, ga je volledig in de jamsessie op. En terwijl je de ziel uit je lijf drumt, krijgt je lichaam een stevige work-out met focus op benen, billen, buik en armen. Of we morgen nog van onze bureaustoel geraken? Waarschijnlijk niet.

davidlloyd.bepoundfit.com

(tekst:  Laura Claessens)