Een echte designerhandtas. Het is voor veel vrouwen een droom die helaas onbetaalbaar is. Maar daar komt binnenkort verandering in. Prada kampt al jaren met problemen en moet dringend betere verkoopcijfers voorleggen. Daarom verlaagt het luxemerk de prijs van hun handtassen.

 

 cq5dam.web.1280.1280(foto prada)

Prada kampt al jarenlang met dalende verkoopcijfers. Het afgelopen jaar daalde het aandeel met maar liefst 29 procent. Prada is daarmee het slechtste scorende luxemerk van de afgelopen drie jaar. Hoog tijd voor verandering dus. Dat moeten manager Carlo Mazzi en marketing director Stefano Cantino ook gedacht hebben.

De twee heren stelden maandag hun plan voor om Prada te ‘heruitvinden’. De meest opvallende maatregel is de prijsverlaging van hun handtassen. Een Prada-tas kost al rap 3000 euro, maar binnenkort zal die prijs dalen naar 1400 euro. Oké, het blijft veel geld, maar we staan toch al een stapje dichter bij een echte designertas.

Naast de prijzen verlagen, wil Prada ook meer nieuwe producten op de markt brengen, hun webshop serieus uitbreiden en actiever worden op sociale media, zoals Snapchat. Dus zelfs al kunnen we nog steeds geen Prada-handtas betalen, we zullen er in elk geval meer naar kunnen kijken..