Pre-wedding shoots

120
Romantische prewedding shoot

Pre-wat? Pre-wedding shoot is een andere naam voor love shoot of… verlovingsfoto’s. Harry en Meghan wisten het al: een prima gelegenheid om alvast even te oefenen. Lekker relaxed en nog zónder trouwjurk.

Waarom verlovingsfoto’s?

Tenzij je professioneel fotomodel, Instagraminfluencer of politicus bent, word je niet elke dag gefotografeerd. Daarom voelen de meeste mensen zich onwennig voor de camera. Sommigen hebben zelfs een heuse camerafobie. Toch wil je dat je huwelijksfoto’s perfect zijn, daarom zijn pre-wedding shoots de ideale gelegenheid om je poses alvast te oefenen. Je leert de fotograaf ook beter kennen en raakt uitstekend op elkaar ingespeeld voor de bruiloft. Na een korte verlovingsshoot weet de fotograaf al beter wat jullie willen en niet willen. Vraag op voorhand of jullie fotograaf de pre-weddingshoot opgenomen heeft in zijn offerte en wat de eventuele meerprijs is.

Waarvoor gebruik je verlovingsfoto’s?

Verlovingsfoto’s zijn ideaal voor de aankondiging en uitnodigingen. Je kan de foto’s ook gebruiken als decoratie op het feest zelf. Uiteraard krijgen ze ook een plaatsje in het finale fotoalbum. Alleszins zijn dit geen foto’s om weg te bergen in een donker hoekje. Laat je dus vooral niet tegenhouden om je visagiste en kapper al eens te boeken en een mooie outfit aan te trekken.

Waar en wanneer worden de foto’s gemaakt?

Kies een plaats die afwijkt van je bruiloftslocatie. Ga voor een alledaagse plek, zoals jullie lievelingsstad of je woonplaats, of de plek waar jullie elkaar hebben leren kennen. Of trek naar jullie favoriete vakantieplek in het buitenland. Hou het gerust luchtig: humor mag! Je kan ook een overkoepelend thema kiezen voor zowel de verlovings- als huwelijksfoto’s. Denk maar aan een retro sfeertje, een bepaald object dat steeds terugkomt, een bepaalde kleur, … Boek de pre-wedding shoot ruim op voorhand. Vlak voor de bruiloft heb je al genoeg aan je hoofd!

Wat draag ik?

Niet je bruidsjurk of kostuum! Draag wat je zou dragen op een verjaardag: niet je afgewassen jeans maar wel een tikje opgeklede outfit. Zolang je je er maar goed in voelt. Een beetje matchen met je verloofde mag, maar overdrijf niet. Zorg er ook voor dat niet één van de twee alle aandacht naar zich toe trekt in een knalgele outfit terwijl de andere wat wegkwijnt op de achtergrond.

Blijf jezelf!

Verlovingsfoto’s zijn net zoals huwelijksfoto’s: ze moeten tonen wie jij bent en wat jullie relatie is. Probeer de aanwezigheid van de fotograaf zo snel mogelijk te vergeten en amuseer je. Zo krijg je de meest spontane foto’s. Vertel de fotograaf gerust op voorhand wat je leuk vindt en wat niet. Als je geen zin hebt in klef gedoe, zeg dat dan gewoon. Ga je ook geen extravagant nieuw kapsel aanmeten waardoor niemand je (later) nog herkent op de foto’s en vermijd opzichtige accessoires. En last but not least: zorg dat je ontspannen aan de shoot begint. Ga de dag ervoor op tijd slapen, eet nog iets voor de shoot en plan geen andere dingen in. Je wil geen foto’s waarop je jezelf ziet denken dat je de was nog moet ophangen.

Tekst: Marlies Maddens / Foto: Unsplash