Princess Misia: “Zin in bloggen? Gewoon doen!”

308

30 JANUARI 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Deze week neemt foodblogger Marta a.k.a. Prinsess Misia de fakkel over.

Princess Misia, of beter Marta Majewska, heeft haar pseudoniem niet gestolen. Want deze Pools-Belgische receptenfabriek en foodfotograaf is echt een prinses, een keukenprinses! Speciaal voor ons zette ze deuren van haar keuken op een kier en gaf ze ons niet één maar twee levensreddende tips voor blije smaakpapillen! Onze maag begint in ieder geval te knorren bij het lezen én zien van zoveel lekkers!

Marta Majewska_steps

Beginnen bloggen
“Ik was al een paar jaar bezig met recepten ontwikkelen en koken voor ik me aan een blog waagde. Mijn recepten hadden veel succes bij vrienden. Ze waren zo enthousiast dat ze me aanraadden om een blog te beginnen, vooral omdat ze zo beter op de hoogte konden blijven van mijn nieuwste ideeën. Nogal egoïstisch van hen dus. (lacht) Dat is intussen vijf jaar geleden, dus ik moet niet zeggen dat het me wel beviel, zeker? Intussen is het echt een hobby geworden waar ik mee opsta en mee ga slapen.”

Volhouden
“Ik krijg die vraag wel vaker omdat ik naast mijn leidinggevende functie in een agentschap ook als freelance food photographer en styliste werk. Daarnaast heb ik ook een online magazine en onderhoud ik mijn blog naturlijk. Mijn antwoord is: if you really want to do something, you’ll find a way!” (lacht)

Inspiratie
“Een oude pan, een roestig blikje, een vintage vork, een stukje stof … ik word vooral geïnspireerd door mijn props. Ik vind een mooie kom op de rommelmarkt en dan denk ik: ‘Daar zou ik graag iets oranje in klaarmaken’ en dan verzin ik een recept voor een soep van pompoen en pastinaak, bijvoorbeeld.”

Daily reads
“Ik heb helaas niet genoeg tijd om dagelijks artikels te lezen of blogs echt te volgen. Maar als ik dan toch eens vijf minuutjes voor mezelf vind, dan surf ik naar decor8blog, een hele succesvolle blog van een vriendin. Of ik snuffel rond op Pinterest en Issuu.”

Marta’s favoriete blogpost
“Ik heb niet echt een top drie van favoriete blogposts of zo,  maar ik kan je wel mijn drie lievelingsreceptjes geven: Cherry Crumbles, Blackberry & Mint Froyo en Sweet Potato & Roasted Pepper Soup.”

Succesvolle posts
“Mijn lezers zijn bezige bijen want mijn meest succesvolle recepten zijn diegene die het simpelst klaar te maken zijn. Daarnaast zijn verhalen over mijn culinaire avonturen in België en het buitenland ook heel populair.”

Blogfrequentie
“Dat hangt volledig af van mijn agenda. Soms blog ik twee keer per week, andere keren blog ik maar eens om de twee of drie weken. Ik blog wanneer ik kan, maar ik zou het inderdaad meer willen doen. Waren er maar meer dagen in de week!” (lacht)

Life-saver
“Sterker nog! Ik heb twee life-saving tips voor de Steps-lezers! (lacht) De eerste is een restaurant, Lombardia in Antwerpen. Je kan er lekkere vegan burgers eten en eindigen met een heerlijke granenkoffie en amandelmelk. De eigenaar Alain is een schat en naar mijn bescheiden mening een culinair genie!

De tweede tip is de zoete aardappel. Die groente heeft mij al vaak gered van een hongerige dag. Ik heb er altijd één in de lade van mijn bureau. Prik er enkele gaatjes in met een vork, hop de microgolf in voor een zestal minuutjes en hij is gaar. Zalig met wat olijfolie en stilt de honger meteen.”

Gouden tip voor aspirant-bloggers
“Gewoon doen! Eenmaal je begint, zal je je weg wel vinden. Velen denken dat vooraleer je een blog begint, je een heel plan moet hebben, maar dat is helemaal niet nodig. Just go with it and you’ll figure it out!”

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
“Je wilt zeker weten wat mijn lievelingsingrediënt is? Wat dat is, kan je nooit raden – ja, het is inderdaad de zoete aardappel!” (lacht)

Ine D’hoe