Pinterest heeft miljoenen gebruikers, maar slechts een deel ervan gebruikt te app optimaal. Je kan er namelijk heel wat meer mee doen dan scrollen in je droominterieurs. Wij vonden enkele functies die je zoektocht nog leuker én doeltreffender maken.

1. De ‘visual search’-functie

Als je inspiratie opdoet voor een nieuw interieur, vind je vaak afzonderlijke dingen mooi in plaats van de hele kamer op zich. Als er een bepaalde lamp is in het interieur op de foto, kan je er een deel van uitknippen en op dat item zoeken.  Gebruik hiervoor het vergrootglas.

2. De browserextensie

Als je de browser button installeert op je internetbrowser, kan je eender welke foto op internet opslaan op je Pinterestaccount. Zo houd je alle inspiratie toch samen.

3. Visual search buiten Pinterest

Met dezelfde browserextensie kan je ook de visual search doen – zoals in Pinterest zelf – op internet. Je gaat daarbij op dezelfde manier te werk als in de app. Klik op het vergrootglas en je bent meteen vertrokken voor uren zoekplezier.

4. Sneller zoeken met de app

Je hoeft zelfs helemaal niet de app te openen op te beginnen pinnen. Als je lang drukt op het icoontje van de app, krijg je een keuzemenu. Zoeken, ontdekken, de Pinterest-lens… Je kan het allemaal zonder de app zelfs al te openen en vandaaruit te navigeren.

5. Recepten filteren

Je weet het ongetwijfeld ook al: je kan heerlijke recepten vinden op Pinterest. Maar het duurt soms lang tegen dat je je een weg door die gigantische berg heerlijke maaltijden hebt gebaand. Daarom is het makkelijk om de filterfunctie te gebruiken. Zo kan je al kiezen voor enkel vegetarische opties, hoelang je wil koken…

6. Gebruik de Pinterest-lens

Hoe vaak gebeurt het niet dat je op straat iets moois ziet en wenste dat je dat item op Pinterest kon terugvinden. Wel, het kan! Gebruik de Pinterest-lens en neem een foto. Vanuit die foto gaat Pinterest op zoek online.

7. Zet je eigen foto’s sneller op Pinterest

Als je Pinterest toevoegt bij het lijstje van plaatsen waar je foto’s kan delen, kan je veel sneller tewerkgaan.

(foto)