Zelf maken: mediterrane courgetterolletjes!

485

14 NOVEMBER 2013 | Kookt en eet volgens de principes van De Voedselzandloper en je mag rekenen op een langer, mooier, slanker en gezonder leven. Maar is het ook lekker? Wij vinden van wel. Deze mediterrane courgetterolletjes uit Het Voedselzandloper Kookboek waren in elk geval bijzonder lekker!

courgetterolletjes

Dit heb je nodig (4 personen):

1 courgette – 50 gr veldsla – 6 zongedroogde tomaatjes – 8 zwarte olijven – 75 gr fetakaas – 1 teen knoflook – sap van 1/2 citroen – 4 el olijfolie

Zo maak je het:

Snijd de courgette in 8 gelijke plakken van ongeveer 3 mm dik. Je kunt dit het beste met een mandoline of kaasschaaf doen.

Hak de knoflook fijn en voeg dit bij de olijfolie. Voeg hier het sap van een halve citroen aan toe.

Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de courgetteplakken met de knoflookolie en gril ze in ongeveer anderhalve minuut per kant goudbruin.

Laat de courgettes uitlekken op een keukenpapiertje.

Verkruimel de feta in een schaaltje.

Hak de zongedroogde tomaatjes en de olijven fijn en meng dit door de feta.

Rol het voorzichtig op en steek er een prikkertje in.

Breng de sla op smaak met de overgebleven kruidenolie.

Serveer de courgetterolletjes met de salade.

9789035141070

Arts Kris Verburgh bewees met De Voedselzandloper al dat gezond eten van groot belang is bij het jong en slank houden van je lichaam en de preventie van ziektes. Na de theorie is er nu de praktische (en lekkere!) invulling dankzij Het Voedselzandloper Kookboek. Pauline Weuring ontwikkelde hiervoor makkelijke en smakelijke recepten waardoor het eten volgens de nieuwe principes gewoon heel erg lekker is.

Het Voedselzandloper Kookboek van Pauline Weuring & Kris Verburgh – 19,95 euro – Uitg. Bert Bakker

Nina Tack