Raffas, onze nieuwste zoete zonde

82

22 MEI 2014 | Niets heerlijker dan met zomerse temperaturen te smullen van een lekker koel ijsje, toch?!  Voor wie een volledig ijsje te veel is of gewoon een koel, klein tussendoortje wil, zijn er nu de Raffas. Een kleine knapperige ijssnack. Geproefd en goedgekeurd door de voltallige Steps-redactie!  foto 1 foto 2

Vanilleroomijs, Belgische melkchocolade, gesuikerde amandelnoten en een koek, het zijn niet alleen de smaakvolle ingrediënten van de succesvolle Cornet d’Amour van IJsboerke maar ook van de Raffas. Geen wonder want deze ijshoorntjes vormden de inspiratie van de Raffas. Bedenker en CEO van IJsboerke Peter Janssen: “Ik wou een ijsje creëren met dezelfde ingrediënten dat je kan delen met vrienden en familie. Het grootste verschil is dat we het hoorntje verkruimelen en dat gebruiken als coating. Raffas dat zijn kleine bolletjes vanilleroomijs die je in één beet kan weghappen. Ze worden omhuld met Belgische melkchocolade en een knapperig laagje van gesuikerde amandelnoten en het verkruimelde koekje.” Voor de naam Raffas liet Peter zich trouwens inspireren door een van zijn favoriete tennissers, Rafael ‘Rafa’ Nadal.

Wij zijn alvast fan van deze schattige én lekkere ijssnacks. Ook internationaal scoorden de Raffas al: op de Icecream Alliance Fair, de grootste nationale ijsbeurs van Engeland, kaapten ze begin dit  jaar de award voor Best New Product weg. En jij, wat vind jij van de Raffas? 

De Raffas zijn te verkrijgen in multipack van vier individuele zakjes met elk 12 stuks in Colruyt en in individuele bekers met 15 stuks in de verschillende winkelpunten van de supermarktketens Spar, Delhaize, Okay, Cora, Alvo en Intermarché. Bovendien worden de Raffas ook verkocht in verschillende horecazaken. Aanbevolen verkoopprijs individuele beker: €2,49. Aanbevolen verkoopprijs multipack Colruyt: €6,35.

ISABEL DERAEDT