Recept: crumble van peer, rood fruit en Poire Williams

526

Warme peer, een laagje knapperig-zoet kruimeldeeg en een bolletje ijs: voor dit dessert hoef je geen keukenprins(es) te zijn. Simpel, maar superlekker.

lidl_010915_0767_L

Ingrediënten (voor 4 personen)

• 200 g diepgevroren rood fruit
• 3 eetlepels Poire Williams
• 4 peren
• 2 eetlepels suiker
• 70 g boter, op kamertemperatuur
• 100 g suiker
• 100 g bloem
• enkele bolletjes ijs, voor de afwerking

Bereiding (40 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Schil en snij de peren in stukken. Meng met het diepvriesfruit en de suiker.
3. Verdeel dit mengsel over vuurvaste schaaltjes of doe alles in één grote ovenschaal.
4. Besprenkel met de Poire Williams.
5. Doe de boter, suiker en bloem in een keukenrobot (of in een kom als je het met de hand mengt). Kneed tot een kruimelig deeg en strooi over de peren.
6. Bak de crumbles 25 minuten in de oven (40 minuten als je één grote crumble maakt).
7. Serveer met een bolletje ijs.

In samenwerking met Lidl.