Recept: hertenkalf met rozemarijnaardappelen en oesterzwammen

1144

Wild is een klassieker op het feestmenu. Een goed stukje hertenkalffilet, een smeuïg sausje, rozemarijnaardappelen geflankeerd door warme peren en oesterzwammen: verwen je gasten met dit overheerlijke recept!

Ingrediënten (voor 4 personen)

– 600 g hertenkalffilet
– 3 dl wildfond
– 400 g krielaardappeltjes met rozemarijn
– gegaarde peren
– 600 g oesterzwammen
– 2 sjalotten
– 60 g boter
– 1 dl whisky
– 1 dl room
– peper en zout

Bereiding (40 minuten)

1. Snipper de sjalotten en fruit glazig in een klontje boter. Blus met de whisky en laat even doorkoken. Voeg de wildfond toe en laat inkoken met de helft. Giet er de room bij en laat even opkoken. Kruid met peper en zout.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de krielaardappelen met rozemarijn. Warm ook de peren op.

3. Verhit een braadpan op hoog vuur en smelt er een klontje boter in. Bak de hertenkalffilet rondom rond goudbruin als de boter goed heet is. Kruid met peper en zout. Zet het vlees in de oven en bak nog 13 minuten.

4. Bak intussen de oesterzwammen op een hoog vuur in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

5. Haal de hertenkalffilet uit de oven en laat 5 minuten rusten. Snij daarna in porties en serveer met de rozemarijnaardappelen en oesterzwammen.

6. Werk af met de whiskyroomsaus en peren.

In samenwerking met Lidl.