Een vers brood van de bakker, lichte garnituren en een stralende zon. Meer heb je niet nodig van je lunchpauze een zalig moment te maken. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van die zonnestralen, geven wij je alvast een eenvoudig, maar heerlijk receptje om uit te proberen.

Liefhebbers van een licht onbijt en luch, hebben waarschijnlijk al eens van St Môret Mousse gehoord. De verse luchtige kaas bestaat in verschillende varianten (natuur, light en bieslook) en vormt één van de basisingrediënten van dit zomers receptje.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • een half vlootje St Môret Mousse Light BieslookBieslook - Copy
  • 8 sneden wit toastbrood
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • enkele kappertjes
  • enkele zwarte ontpitte olijven
  • 50 gram gemengde, jonge slablaadjes
  • 1 eetlepel vinaigrette op basis van olijfolie en citroensap
  • peper en zout

Bereiding

  • Besmeer de 4 sneden brood met de kaas en beleg met de sneetjes gerookte zalm.
  • Strooi er daarna enkele kappertjes en de zwarte olijven over en leg de vier andere witte sneden brood erop.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Wat de sla en breng op smaak met de vinaigrette.
  • Serveren en voila, klaar!

Tip: Je kan ook een fijn sneetje emmentaler tussen de boterham leggen en enkel minuten in een croque-monsieurtoestel bakken voor een culinaire versie van een absolute klassieker.

St-Moret-Croque

 

Meer lekkere receptjes vind je hier.

Zin om een toffe zomerse picnickmand van St Môret te winnen? Neem dan deel aan onze wedstrijd hier!

Foto’s: St Môret