Wat is er nu beter op een gezellige lentedag dan een fris glaasje limonade? Limonade die je zelf gemaakt hebt natuurlijk. Dit recept is ideaal om punten te scoren bij je vrienden op je volgende tuinfeest!

Dit heb je nodig (voor een liter citroenlimonade):

+ 7 citroenen

+ 900 milliliter water

+ 150 gram suiker
+ Verse muntblaadjes

+ IJsblokjes

Zo maak je het:

+ Pers zes citroenen. Dit kun je met een traditionele citruspers doen of gewoon met een vork. Rol de citroen eerst even over tafel, dan komt het sap er sneller uit.

+ Zeef het sap om de zaadjes en pulp te verwijderen.

+ Verwarm 180 milliliter water, samen met de suiker in een pot. Doe dit tot de suiker volledig is opgelost. 630_551_518224-micro14-ADH14-44531

+ Wacht tot de siroop afgekoeld is en giet het samen met het citroensap in een kan. De kannen met een kraantje zijn nog steeds helemaal in en zijn ideaal om wespen af te weren. (De kannen op de foto zijn bij Casa te verkrijgen voor €9,99)

+ Giet de rest van het water (720 ml) erbij.

+ Snijd de overgebleven citroen in schijfjes. Gooi ze samen met de ijsblokjes en enkele muntblaadjes bij de limonade voor een extra touch.

Tip 1: Oké stiekem weten we wel wat er nog beter is dan een glaasje zelfgemaakte limonade op een warme lentedag: gezellig met vrienden een cocktailtje drinken op het terras. Doe er nog een halve fles wodka bij en je hebt een verfrissende, zelfgemaakte cocktail.

Tip 2: Je kunt er heel gemakkelijk aardbeienlimonade van maken door een twintigtal aardbeien samen met het suikermengsel in de blender te gooien. De andere stappen blijven gewoon hetzelfde.

Fresh-Strawberry-Lemonade-7Foto: Pinterest