Deze week gaan we opnieuw richting dertig graden. En bij tropisch weer, horen natuurlijk zomerse hapjes. Haal de zomer op je bord en maak een bruschetta met zongedroogde tomaten en verse geitenkaas. Proeft heerlijk naar zon en vakantie!

Picture 155
Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen:

– 12 dikke sneden Frans brood

– 8 eetlepels Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie

– 1 teentje look, in twee gesneden

– 75 g zachte geitenkaas

– 125 g zongedroogde tomaten

– 8 à 10 verse basilicumblaadjes, fijn gesneden

Zo maak je het:

– Gebruik 6 eetlepels olijfolie om het brood aan beide zijden in te smeren. Plaats op een bakplaat en bak gedurende 5 minuten op 200° C tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat lichtjes afkoelen.

– Smeer één kant van het brood in met look, leg er de geitenkaas op, werk af met 2 zongedroogde tomaatjes en wat basilicum.

– Besprenkel met de resterende olijfolie en dien op.

Smakelijk!