Plantaardig eten is een echte way of life aan het worden. In haar nieuwste boek bundelt Kyra de Vreeze, een ware chef-kok onder de vegans, de leukste vegan-gerechtjes. Wij delen graag onze favoriet: een heerlijk slaatje met appel en asperge. Njam!
Ingrediënten voor 2 porties (of 4 bijgerechten)
Salade
200 g groene aspergetoppen
200 g courgette, in linten
200 g appel, in linten
40 g geroosterde amandelen
Dressing
4 el witte amandelpasta
100 ml sinaasappel-, mandarijn- of citroensap
zeezout en zwarte peper naar smaak
Zo maak je het (bereidingstijd: 20 minuten)
– Blancheer de aspergetoppen gedurende 5 minuten in heet water.
– Grill de courgette en appel in een droge grillpan.
– Maak met een staafmixer een romige dressing van de amandelpasta, het sinaasappelsap, de zwarte peper en het zeezout.
– Giet de asperges af, voeg courgette en appel toe en besprenkel met dressing.
– Hak de geroosterde amandelen en verdeel ze over de porties.
– Serveer.
TIP: Zijn asperges niet in het seizoen? Dan kun je in plaats daarvan ook gestoomde spruitjes of sperziebonen gebruiken.
Kyra De Vreeze (36) is natuurgeneeskundig therapeut, chef en foodfotograaf. Ze schrijft en fotografeert voor verschillende tijdschriften, ontwikkelt plantaardige recepten, werkt samen met bekende (inter)nationale food- en lifestyle-brands en blogt op www.kyraskitchen.com.
VEGAN.; De favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen | € 17,99 | Gebonden | 128 pagina’s | ISBN 9789021565057 | ISBN e-book 9789021565064 (€ 10,99). Uit bij bij Kosmos Uitgevers vanaf 9 mei.