Geen iconische kalender van Campari dit jaar. In plaats daarvan pakt het Italiaanse drankje uit met de ‘Campari Red Diaries 2017’; een spannende kortfilm en 12 verfilmde verhalen van bartenders wereldwijd en een kalender in boekvorm. En ook de Belgische Jan en Hannah Van Ongevalle werden hiervoor geselecteerd. En daar hoort uiteraard een lekkere cocktail bij: met ‘Eté Anisé’ creëerden ze een verfrissende cocktail waar wij nu al dol op zijn!

Vader en dochter Jan en Hannah Van Ongevalle zijn al jaren gepassioneerd door de wereld van mixologie en hun cocktailtalent reikt intussen tot ver buiten de Belgische grenzen.

 07-janvanongevallehannahvanongevalle
Speciaal voor ‘Campari Red Diaries’ bedachten ze het frisse aperitief Eté Anisé.
Hannah Van Ongevalle:We stelden ons drie Milanese meisjes voor die willen relaxen na een zomers dagje shoppen. Ze stappen een bar binnen, zetten zich aan een tafeltje in een schaduwhoek, hun elegante winkeltassen naast hen, en bestellen een cocktail. Op de achtergrond hoor je vintage muziek en het geruis van de vinylplaat… Ik probeer altijd de klant te visualiseren als we een cocktail creëren. En bij de Milanese meisjes dachten we aan iets fris, iets klassieks, maar ook iets hedendaags en sowieso stijlvols. Eté Anisé is het resultaat.”
Italy. Milano. 2016. Campari.
Dit heb je nodig:
• 5 cl Campari
• 3,5 cl Sour Orange (lijkt op sinaasappelsap maar smaakt als citroensap)
• 1,5 cl suikersiroop
• 2 barlepels absint
• 2 barlepels rinquinquin
• 2 cl tonic

• gedroogde sinaasappel, steranijs, eetbare bloemen

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten, op de tonic na, in een shaker. Schud goed en schenk in een highball glas, gevuld met ijs. Doe er voorzichtig een scheutje tonic bij. Werk af met een schijfje gedroogde sinaasappel, eetbare bloemen en steranijs.

 

Over het kalenderboek

Geen Campari-kalender meer dus, wel de Campari Red Diaries 2017. Die ‘dagboeken’ zijn eigenlijk 12 kortfilms en die van start ging met ‘Killer in Red’, een spannende kortfilm van cineast Paolo Sorrentino, met acteur Clive Owen in de hoofdrol.

De 12 cocktailverhalen van toonaangevende mixologisten uit de hele wereld onthullen eén voor één een stukje magie achter het creëren van de Campari-cocktails. Een leuke inwijding ook in de rijke mixologiecultuur, adembenemend geregisseerd door de jonge, beloftevolle Italiaan Ivan Olita. En één van die 12 cocktailverhalen betreft dus het filmpje van onze Belgische duo Jan en Hannah Van Ongevalle.

 

Het cocktailboek Campari Red Diaries tenslotte is het sluitstuk van alle films, wordt gedrukt op 9.999 exemplaren en alleen onder Campari-vrienden verdeeld. Dit speciale kalenderboek, van de hand van de Argentijnse fotograaf Ale Burset, vereeuwigt zo de beklijvende verhalen van de bartenders – van de creatieve cocktails tot de wereld van passie en inspiratie die erachter schuilt.

Jan Van Ongevalle: “Het spreekt voor zich dat Hannah en ik trots zijn om in het kalenderboek van Campari te staan. Mijn dochter en ik zijn erg verschillend, maar de chemie tussen ons is perfect. Zij is de extroverte, ik de denker. En als we samenwerken, ontstaat er magie, net als in een sublieme cocktail. Ik hoop dat veel mensen straks onze ‘Eté Anisé’ ontdekken. Het was alleszins een ongelooflijke ervaring.”