Drie hippe redenen om nu naar Londen te sporen!

137

8 JANUARI 2014 | Het eerste goede voornemen van 2014? Herontdek Londen! Ziehier drie goede redenen om meteen te vertrekken.

1. Je kunt er nog eens nieuwjaar vieren

Voor alle duidelijkheid: we hebben het over het Chinees Nieuwjaar. Chinees Nieuwjaar wordt elk jaar in de West End in Londen gevierd met allerlei festiviteiten met een mix van muziek, dans en acrobatie. De feestelijkheden rond Chinees Nieuwjaar in Londen zijn de grootste buiten Azië!

Volgens de Chinese kalender is 2014 het jaar van het paard. Paarden staan voor beweging en actie, goed voor een groei van de economie, vernieuwingen en dromen die eindelijk gerealiseerd worden. Op een drafje naar Londen dus!

London Celebrates Chinese New Year

Chinees Nieuwjaar wordt in Londen op 2 februari gevierd met gratis evenementen rond Chinatown, Leicester Square en Trafalgar Square. Surf naar chinatownlondon.org voor updates.

2. Fashionista’s all over the place!

Eind februari wordt de Britse hoofdstad overspoeld door fashionista’s ter ere van de London Fashion Week. Voor wie er niet bij kan zijn, organiseert het Somerset House de tentoonstelling Isabella Blow: Fashion Galoremet een hoog fashiongehalte rond de garderobe van Isabella Blow, een icoon uit de Britse mode- en kunstwereld (tot en met 2 maart).

Burberry Front Row: Spring/Summer 2010 - London Fashion Week

 

3. Cultuur is er heel erg hip

Met toffe culttentoonstellingen op het programma heeft Londen de hippe cultuurfreak heel wat te bieden. In de National Portrait Gallery bijvoorbeeld geeft de tentoonstelling Bailey’s Stardust een overzicht van de bekende Britse modefotograaf David Bailey (6 februari tot 1 juni), en in het Tate Modern loopt van 13 februari tot 26 mei een tentoonstelling over het werk van de Britse pop-artkunstenaar Richard Hamilton.

05-Bailey-Stardust-Poster-lgn

 

Zin om meteen te vertrekken? Dan heb je geluk want bij Eurostar vallen er koopjes te rapen dankzij het 2 FOR 1-programma.  Voor alle belangrijke betalende tentoonstellingen genieten Eurostar-reizigers namelijk van 2 toegangstickets voor de prijs van 1.

Verder geldt een uitzonderlijk promotietarief in Standard-reisklasse van 69 euro H/T met vertrek vanuit Brussel-Zuid. Haast je want de reserveringen tot en met 14 januari 2014 gelden voor een reis die tot en met 3 april 2014 gemaakt mag worden. De tickets voor deze promotie zijn te koop op eurostar.com en in de andere verkooppunten van Eurostar (dossierkosten van 7 euro bij boeking in een NMBS-station met internationale ticketverkoop). See you in London!

 

Nina Tack