Waarom Slovenië een groene én avontuurlijke bestemming is

719

Met een hoofdstad die Ljubljana heet, struikelen we nogal snel over de tong als het over Slovenië gaat. Maar dit hartige stukje Europa heeft zoveel te bieden. Slovenië is een uniek land en dat besef je eens je erheen gaat. Was je nog op zoek naar een rustig stukje natuur om even op adem te komen of om actief van al dat groen te genieten? Dan moet je dringend naar Slovenië op vakantie!

1. Prachtige verscheidenheid aan landschappen

Slovenië is een Europees landje van slechts twee miljoen inwoners. Daardoor zijn er weinig grote steden en is een ontspannen atmosfeer alomtegenwoordig. Het is het kruispunt van de Alpen en de Middellandse Zee. Alles is mooi groen en de prachtige natuur zorgt voor rust. Zestig procent van het grondgebied van Slovenië is bebost en hiermee staat het land aan de Europese top. De adembenemende kuststreek is trouwens ook een bezoekje waard. Meer dan een derde van het grondgebied van Slovenië is beschermd. Slovenië heeft één nationaal park, drie regionale parken en 44 landschapsparken.

Valley in the Triglav National Park, Julian Alps, Slovenia

2. Tal van avontuurlijke mogelijkheden

Slovenië is vaak de biotoop van trainende atleten die genieten van de gezonde Sloveense omgeving. Daarnaast bezoeken jaarlijks twee miljoen toeristen het land.Een actieve vakantie is zeker mogelijk in een land als Slovenië. Dat komt door het veelzijdige en heuvelachtige landschap. Boeiende en avontuurlijke trekpleisters zijn: de Alpen, het meer van Bled, de Soča rivier, het vredevolle Bohini, het actieve Kransjska Gora, de wijnheuvels en mysterieuze ongeraardse grotten…

T

3. Rustige ontspanning

Er is 16.000 km aan bewegwijzerde wandelpaadjes en veertien fietsvriendelijke regio’s met honderden kilometers fietspaden en 6000 km mountainbikeroutes. Ook de golfterreinen en paardrijtracks zijn adembenemend fascinerend. Je kan er zelfs leren paardrijden op de beroemde Lipizzaner paarden. Je kan er ook aan paragliding doen, een uitdaging.

Sloveniacity

4. Een echte water- en wintersportbestemming

Blauwe sporten zijn watersporten. Wie reist naar Slovenië om te raften, zeilen, duiken, zwemmen, varen, kanoën… er is alvastwater genoeg! Witte sporten zijn er ‘s winters ook voor iedereen. Slovenië is een vakantieland van alle seizoenen.

iStock_000005637379_Large

5. Spa-resorts die behoren tot de beste ter wereld

Slovenië, land van wellness en gezond leven. De Sloveense natuur bevat veel thermale bronnen die al door de Romeinen waren gekend. Er zijn maar liefst vijftien spa-resorts die onvoorstelbaar geliefd zijn. De spa’s van Slovenië behoren daarnaast tot de beste van de wereld en ze zorgen voor een uitstekende gezondheid van lichaam en geest. De toeristische infrastructuur in deze centra is een kwalitatief hoogstandje met een steengoede accommodatie, gastronomie, een groot aanbod van sportmogelijkheden en entertainment in alle hoeken van Slovenië, van de zee tot de heuvels van Dolenjska en Posavje, de valleien van Savinja en Sotla, de Pannonische laagvlakte.

iStock_000005321334_Large
www.slovenia.info