Reizen doorheen Britse filmdecors

862

Vanuit Zeebrugge vertrekt elke avond een ferry van P&O Ferries richting Hull in Noord-Engeland, een bestemming waar je in no time bent en waar je behalve een overweldigende natuur en toffe dorpen ook heel wat locaties kunt vinden waar boeiende films en series werden opgenomen. Een overzicht! 

 

1. Edinburgh

iStock_000014394996_Large

In noordelijke richting begeef je je naar Edinburgh. De toeristische Schotse hoofdstad is onder andere bekend als decor voor detectieveserie Case Histories. Populaire sites zijn Edinburgh Castle en de National Gallery of Schotland. Voor de festivalgangers is augustus de maand om te gaan! Met het jaarlijkse Edinburgh Festival kan je een topper toevoegen aan het lijstje met festivals.

 

 

2. Northumberland

Crag Lough

 

Onderweg naar Edinburgh doorkruis je Northumberland, ook bekend door de tv-serie Veragebaseerd op de misdaadromans van Ann Cleeves. Hoofdfiguur, Detective Chief Inspector Vera Stanhope is obsessief gedreven door haar werk en steekt boordevol bijtende humor. De filmlocatie is het sublieme kustlandschap van Northumberland, een regio die vooral rustzoekers en natuurliefhebbers zal boeien met als de topbezienswaardigheid Northumberland National Park.

 

3. Yorkshire

North York Moors in autumn, Yorkshire, UK.

Wie wil genieten van het prachtige en rustige landschap uit de misdaadserie DCI Banks, reist beter door naar het graafschap Yorkshire. De mooie natuur geeft een heerlijk gevoel van rust en evenwicht.

 

 

Mensen met een leuk gevoel voor  humor kunnen naar Dales, waar de grappige film Calendar Girls werd opgenomen.

 

 

 

 

 

4. Lake District

Northern end of Ullswater

De haven van Hull is ook een goede startplaats om naar het Lake District en naar Wales te reizen. Hoeveel films werden er niet in het Lake District gedraaid! Zo is het Engelse merengebied onlosmakelijk verbonden met de film Miss Potter, over het leven van de wereldvermaarde schrijfster Beatrix Potter van de boeken over Peter Rabbit. Volgende filmlocaties moet je zeker zien: Loughrigg Terrace & Tarn, Grasmere en Coniston.

 

Het grote voordeel om met een ferry te reizen is dat je geen last hebt van files. Je moet niet letten op de hoeveelheid bagage die je meeneemt en je vertrekt met een heerlijk vakantiegevoel. Tarieven: In mei en juni kan je vanaf 169 euro een ticket Zeebrugge – Hull (enkele reis) boeken. In het hoogseizoen (juli-augustus) heb je een ticket vanaf 221 euro. Klik hier voor info en reservatie