Deze zomer ga je op reis met je… framily. Tegenwoordig reizen steeds meer mensen in complexere reisgezelschappen. Waar vroeger een onderscheid werd gemaakt tussen een vakantie met vrienden of een vakantie met het gezin, wordt er nu steeds vaker voor een framily vakantie gekozen

De komende jaren wordt onze framily ons favoriete reisgezelschap. Maar wat is dat nu juist, een framily? Het woord ‘framily’ is een samenvoeging van het Engelse ‘friends’ en ‘family’, een netwerk van vrienden, bloed- en aanverwanten. Jouw framily bestaat uit de mensen met wie jij vreugde en leed wilt delen, zonder de verplichting van gedeelde genen.  Je familie kies je niet, je framily wel. Waar vroeger de familie een vaste kern was met duidelijk onderscheiden rolpatronen, wordt het gezin vandaag een stuk complexer, waardoor vrienden een steeds belangrijkere plaats innemen.
Vooral bij generatie Y, geboren in 1980 of daarna, zien we een duidelijke framily trend. Zij zijn niet van plan om zichzelf weg te cijferen na de komst van een kind. Werk, reizen, vrienden en passies blijven even belangrijk. Hierdoor worden ook onze reisgezelschappen complexer. Op vakantie met je zus, haar kinderen en een paar vrienden? Alles kan! Je omringt jezelf met de mensen met wie jij graag op vakantie wilt. Samen deze vakantie-avonturen delen heeft heel wat voordelen. Zo wordt je groep hechter, leer je andere mensen beter kennen en heb je een betere taakverdeling. Zo kan bijvoorbeeld je zus eens invallen als babysitter. Handig!
Bron: SunwebFoto’s: istock