Een pleziervaart op rivieren met een boot waarvoor je geen vaarbewijs nodig hebt! Je moet het eens proberen want er wacht jou een rustige vakantie zonder stress. Daarenboven zien heel wat bestemmingen er vanop het water nog mooier uit.

Riviercruises worden alsmaar populairder want steeds meer reizigers willen rust en verlangen naar een unieke combinatie van vakantie en ontspanning. Je hoeft overigens geen vaarervaring te hebben en bijgevolg ook geen vaarbrevet. Voor je vertrekt leren ze je omgaan met de boot.

Bij wie kan je terecht voor zo’n heerlijk rustige slow riviercruise ? Dé specialist is het Franse bedrijf Nicols, bouwer en verhuurder van boten zonder vaarbewijs, met een vloot van 300 boten en met verhuurcentra in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Portugal. In het kader van duurzaam ondernemen heeft Nicols ook een boot in zijn vloot die volledig door elektriciteit worden aangedreven, de Estivale Sixto GREEN.

Veel meer dan varen

Een van de grote voordelen van een riviercruise is dat je zelf het reisritme bepaalt. Er is altijd en overal tijd genoeg, voor een lang ontbijt in het zonnetje op het achterterras van je boot, voor een barbecue op een warme zomeravond die kan uitlopen tot de sterren aan de hemel fonkelen. Je kan ook fietsen meenemen of huren om varen en fietsen te combineren. Ook voor wandelingen is je boot de perfecte uitvalsbasis. Zo ga je voor een op en top slow vakantie! Een uniek extraatje is het Nicols-zwembadje dat je kan aanhaken achteraan de boot. Het water wordt verwarmd en gefilterd en dat maakt je reis nog leuker.

De leukste routes

Met Nicols kan je alle kanten op want er zijn maar liefst 24 bestemmingen van waaruit je de Europese binnenwateren, kanalen en rivieren, kan ontdekken. Hier komen enkele toppers, ideaal voor tijdens de komende paasvakantie of tijdens de zomermaanden. Kinderen, familie en vrienden reizen graag mee !

– Het departement Charente-Maritine aan de Franse westkust is een uitgelezen bestemming voor riviercruises. Nicols heeft er langs de rivier Charente een centrum voor bootverhuur in Sireuil. Er is bijvoorbeeld het programma voor één week, een vaarroute van 198 km, door 30 sluizen, tot in Saint-Savinien. De reis is een aaneenschakeling van hoogtepunten met natuurschoon, abdijen, archeologische sites en veel culinair genot want dit is Le Pays du Cognac !

– Tussen de kastelen van de Loire en Bretagne kan je varen op de rivieren in de Anjou. Er zijn hier 300 km bevaarbare waterwegen, bestemd voor de pleziervaart. Naast de natuur en het cultureel erfgoed kan je ook hier genieten van gastronomie en van ‘la douceur de vivre’. Van uit het Nicols-centrum voor bootverhuur in Sablé-sur-Sarthe vaar je langs de gelijknamige rivier, een ideale route voor beginners met sluizen die altijd open blijven en met veel pittoreske dorpjes langs het water.

– Nederland is niet alleen een land van molens en tulpen maar ook van waterwegen en dus is het een top bestemming voor een bootvakantie met Pasen of tijdens de grote vakantie. Je kan een boot ophalen op de Nicols basis in Kerkdriel en van daaruit naar Amsterdam, Gouda of Maastricht varen. Onderweg zie je ze, de windmolens, de tulpen en nog veel meer typisch Hollands.

Meer info: www.nicols.com

Zin om een gratis vaarvakantie te winnen? Neem dan vlug een kijkje op onze post Win een vaarvakantie voor 4 personen in Frankrijk en neem deel aan de wedstrijd!