Beroemd model te dun om nog langer plus size te zijn?

431

12 JUNI 2014 | Robyn Lawley werd wereldberoemd met haar ronde vormen, maar volgens een foto die ze zelf op Instagram plaatste, lijkt het topmodel toch flink vermagerd. Of niet?

(c)robinlawley.com
(c)robinlawley.com

Robyn Lawley is een Australisch topmodel en werd beroemd om haar maatje meer. Om eerlijk te zijn: geen haar op ons hoofd dat eraan zou denken om Robyn ‘dik’ te noemen: de brunette heeft gewoon een realistische lichaamsbouw. Dat de modewereld haar ‘plus size’ noemt, heeft ze te danken aan het feit dat ze niet in een ‘size zero’ past (net zoals de meeste vrouwen overigens!).

(c)robinlawley.com
(c)robinlawley.com

Robyn schopte het met haar normale vormen tot een topmodel, verscheen op zowat alle covers van glossy magazines en haalde tal van prestigieuze campagnes binnen. Robyn inspireert met haar succes en uitstraling andere vrouwen om hun lichaam te aanvaarden zoals het is. Ze promoot een gezond lichaam en gruwt van de woorden ‘plus size’: “Het stigmatiseert en labelt vrouwen die geen maatje nul hebben. Je moet vooral gezond zijn en jouw lichaam niet dwingen tot iets waarvoor het niet geschikt is.” Het model houdt bovendien van lekker eten, blogt daarover op robynlawleyeats en er staat een eigen kookboek op de agenda. Geef toe: you like!

Maar: Robyn Lawley postte onlangs op Instagram een foto van zichzelf waarin ze duidelijk slanker lijkt dan ze altijd was. Wij zagen de foto voor het eerst op de site van de Daily Mail en moesten de Britse krant gelijk geven: de 24-jarige Robyn Lawley lijkt inderdaad op een dunnere versie van haarzelf. Is de beauty die zo trots was op haar rondingen dan toch aan het lijnen?  Opvallend: haar collega’s en (voormalige) plus size modellen Sophie Dahl en Crystal Renn zijn op een gegeven moment ook beginnen afvallen, tot er van ‘plus’ niets meer overbleef.

(c) instagramrobynlawley
(c) instagramrobynlawley

Robyn Lawley zelf ontkent ook maar een grammetje gewicht te zijn kwijtgespeeld. Hoe dan ook: wij vinden Robin vooral heel erg mooi en hopen dat ze haar gezonde look blijft behouden, én dat ze blijft bloggen over eten want haar gerechtjes zien er heerlijk uit!

Robyn kun je volgen op haar blog robynlawleyeats, Facebook, Twitter en Instagram. Ze heeft ook een website robynlawley.com waarop ze een eigen collectie badmode verkoopt.

NINA TACK