Living the dream: Roos en de Lau in Los Angeles

2549

Sinds december woont Roos Vandekerckhove bij haar vriend Laurens Nuyens (we kennen hem vooral als ‘De Lau’)  in Los Angeles. De Gentse schone heeft dan ook een Instagram-account waar je spontaan stikjaloers op bent. Tijd voor een babbel met Roos over haar leven in LA.

Je woont nu al een tijdje in LA, hoe bevalt het leven je daar?

Eind december 2014 ben ik met Laurens meegereisd naar Los Angeles. Ik wist meteen dat ik hier graag zou wonen. LA maakt indruk op je. Ik weet nog dat ik tijdens de taxirit van de luchthaven naar Sunset Plaza – waar Laurens woont –  verwonderd was over de perfecte palmbomen langs de straten! Daar bovenop heb je natuurlijk nog het zalige klimaat, de ongelooflijk vriendelijke Amerikanen, de leuke shoppingbuurten, het strand, … What’s not to love! LA wordt vaak bestempeld als een ‘oppervlakkige’ stad. De film-, mode- en muziekindustrie geven ‘The City of Angels’ daardoor soms die negatieve connotatie. Maar dat vind ik allesbehalve terecht. Mensen zijn hier inderdaad heel vriendelijk, en misschien soms onoprecht. Maar lachende, vriendelijke mensen om je heen maken het leven gewoon veel aangenamer. ‘You hate it or you love it’, maar bij mij was het liefde op het eerste gezicht.

 

PicMonkey Collage

Wat vind je zo fijn aan LA?

Het grootste pluspunt is ongetwijfeld het goede weer. Elke dag opstaan en de zon zien, dat maakt een mens gewoon gelukkig. Ik herinner me dat ik in België wel eens slechtgezind was, en dat was vaak -onbewust- door het wisselvallige Belgische weer. Wat ik hier ook fantastisch vind, is het feit dat je hier heel gezond kan eten en leven. Ik sport graag en veel, ik heb dat nodig om me op m’n best te voelen. Op dat gebied pas ik perfect in de LA-lifestyle. De meeste mensen gaan hier van het werk naar de gym en terug. Er goed willen uitzien is hier standaard. Daarbij hoort dan ook natuurlijk gezond en bewust eten, en dat kan je hier op heel veel plaatsen. Van de bio supermarktketen Wholefoods, tot talrijke juicebars en  vegan restaurants: je vindt het hier allemaal.

Laurens is wat minder sportief…

Hij is inderdaad niet het sportieve type. Laurens is in z’n leven nog maar één  keer in een fitness geweest, en dat was voldoende om dat ook nooit meer te doen. (lacht)

Het is z’n ding gewoon niet, daar staan zweten tussen anderen om de perfecte sixpack te bekomen. Ik zou dat wel graag een beetje anders zien, want ik vind het gewoon belangrijk voor z’n gezondheid om te sporten. Onlangs hebben we ons hier een fiets gekocht, waarmee we regelmatig tochtjes aan het strand doen. Ook in de keuken probeer ik mijn gezonde invloed door te drijven. Zo maak ik vaak gezonde sapjes die ik Laurens dan voorschotel. Er is werk aan de winkel, maar het is een begin!

Zijn er ook zaken aan LA die minder fijn zijn?

Misschien het feit dat er heel weinig terrasjes zijn in LA. Als Belgen kennen we allemaal de ’terrasjesdrang’ als het mooi weer is, terwijl mensen hier vaker de koelte binnen opzoeken.

collage2

Wat mis je het meest van ons land?

Mijn familie en vrienden, maar zaken zoals Facetime en Skype maken de afstand overbrugbaar. Het enige wat soms lastig is, is het tijdsverschil tussen LA en België. In het begin belde ik wel es iemand in België uit z’n bed.  (lacht) En een keihard cliché maar ik mis soms frietjes van de firtuur. De Amerikanen bakken er echt niks van!

Je Instagram lijkt net een echte fashionblog.

Mode is mijn passie, en dat is altijd zo geweest. In België was ik accountmanager voor Chanel Eyewear, die job heeft m’n passie voor mode alleen maar aangewakkerd.
collage3

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Bohémien-citychic, een stijl waarin ik me hier in Californië volledig kan uitleven. Ik kocht de laatste jaren in België vaak online merken uit LA, omdat je die gewoon bij ons niet vond. Ik hou van mooie stoffen, prints en zachte neutrale kleuren. In veel van mijn outfits vind je jaren ’60-’70 invloeden, zoals bloemenprints, tie-dye en ‘bell-sleeves’.

Ik vind het heel belangrijk om te kunnen combineren. Ik heb heel wat mooie designertassen en -schoenen, die ik vaak combineer met een goedkoop jurkje.Een outfit creëren ‘that makes you look like a million bucks’ met de juiste combinaties: daarin schuilt m’n passie voor mode.

Wat zijn je favoriete labels?

Flynn Skye, Wildfox en Anine Bing. Een heel goede vriendin van me opende trouwens onlangs de eerste Anine B flagship store in Europa! Ze heeft trouwens ook een eigen zaak in Antwerpen, Damoy, één van m’n favoriete shops in België is.

collage5

Wie is je grootste inspiratie?

Ik doe graag inspiratie op bij modebloggers. Zo ben ik gek van Julie ‘Sincerely Jules’ Sarinara. Ook Gigi Hadid wil ik hier wel eens tegen het lijf lopen. Met haar babe-gehalte en Californische ‘coolness’ is ze is niet voor niks één van Carine Roitfeld’s favorietjes.

Heb je er zelf nooit aan gedacht om een blog te beginnen?

Ik heb daar inderdaad al over nagedacht, maar daar kruipt heel veel tijd en moeite in. Dat schrok me in het verleden een beetje af. Nu heb ik daar eigenlijk wel de tijd voor, dus we zullen zien wat de tijd brengt. Momenteel fungeert m’n Instagram account als pseudo-blog. 🙂

collage4

Je verblijft momenteel als ‘toerist’ in LA . Zijn jullie van plan om daar te blijven wonen?

Het is zeker de bedoeling dat ik hier samen met Laurens een leven kan opbouwen. We zijn intussen via een advocaat bezig om LA tot m’n officiële verblijfplaats te maken. Laurens is Amerikaan, dus hij kent hier de juiste mensen daarvoor. Als alles goed gaat, kan ik hier dan binnenkort ook werken. En dat wordt vanzelfsprekend een modegerelateerde job.

Welke adresjes kan je ons aanbevelen als we in LA zijn?

Om te lunchen: Urth Caffe in Beverly Hills! Dit is een echte hotspot in LA. Je kan er heerlijk gezond lunchen, met een beetje geluk naast Brad Pitt!

Om te shoppen: Abbott Kinney in Venice. Een super leuke winkelstraat in 1 van de hipste buurten van LA.

En om te relaxen: Paradise Cove in Malibu. Een prachtige baai met een heel leuk beach café.