Rose Bertram is hot. Letterlijk en figuurlijk. Eén van dé it-girls van het moment. Topmodel, influencer, ontwerpster ook. Net geen miljoen volgers op sociale media. Voor het derde jaar op rij met een stomende shoot in de befaamde badpakkenspecial van Sports Illustrated. En binnenkort een eigen lingerielijn, Le Cocon Doux. Meet Rose Bertram, een 22-jarige exoot uit West-Vlaanderen!

 

A post shared by Rose Bertram (@rose_bertram) on

Ben jij je droom aan het leven?

(enthousiast) O ja. Dit is mijn meisjesdroom, absoluut. En het is nog maar begonnen. Hoop ik. Ik zit boordevol ambitie. Ik kom van ver, ik heb keihard moeten knokken. Maar ik geniet ervan te staan waar ik sta.

Je was vorige maand in New York voor de Fashion Week. Hoe was dat?

Heel leuk, maar hard werken. Veel castings, fittings, evenementen, shows. Ik kreeg tot voor kort niet veel kansen om shows te doen. Te klein, te veel vormen. Maar de modewereld is in beweging. Men begint open te staan voor kleinere meisjes en grotere vormen. Nu wordt meer naar uitstraling en imago gekeken. Wat een goede evolutie is: voor mezelf, maar ook algemeen. Ik doe vooral shoots voor merken en events, maar ik hou ervan ook eens een show te lopen.

Je pronkt voor het derde jaar op rij in de wereldberoemde badpakkenspecial van Sports Illustrated. Dat is alleen de allergrootsten gegund.

En het was opnieuw geweldig. Dat team is zó goed. Ook het reizen was leuk. De shoot was in Curaçao, een eiland dat ik goed ken. De roots van mijn vriend (de Nederlandse voetballer Gregory van der Wiel, red.) liggen daar. Dat was ook de bestemming van onze eerste trip samen. Al was de shoot zelf niet zo makkelijk. Het is niet echt mijn ding om zo sexy en bloot te poseren. Ik doe het omdat het blad gewoon legendarisch is, en ik in de voetsporen treed van zoveel topmodellen.

About a week agooooo A post shared by Rose Bertram (@rose_bertram) on

Je straalt nochtans een en al passie en vuur uit.

Vergelijk dat met een filmacteur. Die speelt ook een rol. Dat is net zo voor een model. Wij geven wat de klant wil. Maar dat meisje op de foto’s, dat ben ik niet. Ik ben totaal niet zwoel, passioneel of supersexy in het echte leven. Ik kleed me ook niet zo. Ik ben veeleer een gek persoon, een beetje goofy, laat het mij zo zeggen. (lacht) Gewoon lekker chill. Dat is wel een evenwichtsoefening. Ik moet erop letten dat ik niet in die hoek geduwd word van dat sexy meisje van de bikinibladen. Ik wil mijn imago clean houden. Te bloot is niet mijn stijl.

Wat is dan de Rose Bertram-stijl?

Ik denk dat ik een aparte stijl heb met vooral veel variatie. Ik hou van klassevol, edgy, rock, zelfs tomboy. Als ik geen zin heb om me goed te kleden, dan doe ik een hoodie aan met een trainingsbroek. Lekker chill. Ik probeer het wel altijd leuk te houden, dat kan met sneakers of een jasje erbij.

Vorig jaar bracht je een vrouwenlijn uit voor BALR. Heb je nog plannen in die richting?

Ja, al weet ik niet of dat nog met BALR zal zijn. Dat was een eenmalig project. Ik focus momenteel op een eigen lingerielijn. Daar ben ik al enkele maanden mee bezig. Wat ik nu al kan verklappen, is de naam: Le Cocon Doux. We bekijken nog of het enkel lingerie wordt of ook bikini’s. Sowieso zal de lijn dit jaar uitkomen.

Wat is jouw geheim om er zo goed uit te zien?

Dat moet je aan mijn moeder en vader vragen. (lacht) Ik probeer veel te slapen. Dat is heel belangrijk. Elke nacht minstens acht uur. Als ik tien uur onderweg ben met het vliegtuig, probeer ik die uren in te vullen met slaap. En veel water drinken. Dat werkt hydraterend en reinigt je lichaam. Maar dat zijn waarschijnlijk de antwoorden die iedereen zou geven, sorry. Als ik thuis ben, ga ik ook elke dag naar de gym. Dat zie ik dan als voorbereiding op aankomende opdrachten. Als je in New York bent, heb je weinig tijd om te sporten.

Let jij elke dag op je outfit, kapsel en make-up? Of zeg je soms ook foert?

Neen, ik ben er elke dag mee bezig. Ik draag bijvoorbeeld elke dag iets anders. Dat is gewoon wie ik ben. Dat heeft niets met mijn werk te maken. Qua make-up doe ik niet overdreven veel: mascara, highlighter, blush en concealer. Heel licht. Maar wel elke dag. Voor bedtijd moet je je huid wel goed wassen en de make-up er afdoen. Anders wordt het echt ongezond.

Haven’t posted in a while so

A post shared by Rose Bertram (@rose_bertram) on

Op jouw Instagram postte je onlangs foto’s met grote sterren als Bella Hadid en Emily Ratajkowski vanop een exotisch eiland in de Bahama’s. Was dat een plezierreisje?

Officieel niet. Dat was op uitnodiging om een nieuw event te promoten, Fyre Festival (exclusief festival eind april, red.). Maar het voelde niet echt aan als werken. Je kan het vergelijken met een vakantie onder vrienden, maar dan met camera’s erbij. Samen eten en feesten, op het strand liggen, zwemmen, bootje varen, haaien voederen, heel gezellig allemaal. Na al die jaren ken je die meisjes wel. Je werkt in dezelfde industrie, en dat betekent dat je elkaar regelmatig ontmoet op een of ander event. Wij zijn geen concurrenten.

Dat jij daarop uitgenodigd wordt, betekent wel iets.

(enthousiast) Ja, absoluut. Voor een klein meisje opgegroeid in Kortrijk en Deinze is het een grote eer geassocieerd te worden met zo’n supermodellen. Je mag ook niet vergeten dat ik niet eens in Amerika woon (Rose woont in Istanbul waar haar vriend voetbalt, red.). Dat ik toch deze kansen krijg, betekent wel dat ik goed bezig ben. Er zijn zoveel modellen waaruit ze kunnen kiezen.

 

Last night at the @si_swimsuit launch event!

 

A post shared by Rose Bertram (@rose_bertram) on

Je leidt een leven van glamour en glitter. Weet je ook wat er buiten die cocon gebeurt?

Ja, toch wel. Ik heb een app waarop ik elke ochtend het nieuws volg. Ik blijf met mijn voetjes op de grond, wees gerust. Inderdaad, je leeft soms volgens andere standaarden. Dat hoort nu eenmaal bij de job. Iedereen gaat daar op zijn manier mee om. Ik besef heel goed dat die standaarden niet die zijn van de gewone wereld. Ik shoot trouwens even graag met minder bekende meisjes als met supersterren.

Heb je mee geprotesteerd met Rihanna, ook al een kennis van je, en die honderdduizenden andere vrouwen tegen Donald Trump?

Neen, ik was toen niet in Amerika. Ik vond het wel bangelijk goed. Vrouwen moeten samen strijden. Ik sta aan hun kant. Laat me zeggen dat ik mee geprotesteerd heb in stilte. (lacht)

Op sociale media ben jij een rol- en stijlmodel voor bijna één miljoen volgers. Hoe verwen je die?

Ik probeer vooral te tonen wie ik echt ben. Ik ben heel open, helemaal mezelf. Ik denk dat mijn volgers dat belangrijk vinden. Zij willen niet alleen modellenfoto’s, maar ook privéfoto’s. Het is leuk dat er zoveel meisjes naar je opkijken. Daarom ook is het zo belangrijk een positief imago aan te houden.

Wie vind jij de knapste vrouw wereldwijd?

Ik zie veel vrouwen die ik heel knap vind. Iemand die er bovenuit steekt, is actrice Blake Lively. (enthousiast) Ik ontmoette haar onlangs op een shoot. En echt waar, ik was starstruck! Dat heb ik anders zelden of nooit. Maar zij is zo’n grote actrice. Zij speelt de hoofdrol in Gossip Girl, één van mijn favoriete reeksen. Ik wou eigenlijk op de foto met haar, maar ik heb het niet durven vragen. (lacht) Ze was nochtans superlief. Maar ik dacht dat het raar zou overkomen.

PicMonkey Collage

(foto instagram)

En de knapste man?

Oei, dat vertel ik beter niet. Anders krijg ik een jaloerse man thuis. (lacht luid)

Allé kom, we zijn onder ons.

(lacht) Nee, ik praat zelden openhartig over mijn smaak voor mannen, ik ben ook heel kieskeurig. Hij zou het waarschijnlijk raar vinden, of het serieus nemen, mocht ik nu iemand noemen. Wat ik wel kan zeggen, is dat ik hou van een mix tussen streetwear en klasse. Een leuke hoodie met klassevolle boots bijvoorbeeld.

Heb je al trouw- of kinderplannen? Voetballers zijn doorgaans snel in dat soort dingen.

Als de tijd rijp is, zal dat er wel van komen. Momenteel leiden we beiden een druk bestaan. Hij moet hard werken, veel trainen. Ik werk volop aan mijn carrière. We leven ook vaak gescheiden wat niet altijd makkelijk is. Maar goed, ik wil niet klagen. Wij hebben allebei geluk dat we kunnen doen wat we doen. En dat reizen is part of the job.

Hoe lang kan je dit leven leiden?

Oei. Geen idee. Ik weet absoluut niet waar ik binnen tien jaar zal staan. Misschien acteer ik dan wel in een film. Of ben ik volop bezig met mijn kledinglijn. Ik heb veel plannen, ik ben heel ambitieus, maar ik ben geen grote planner.

 

Tekst: Paul Cobbaert