Voor wie liever geen full party make-up look wil – of daar geen tijd voor heeft – moet het volgende beauty trucje eens proberen: de degradé op de lippen, bij voorkeur in roze want daar maak je een echt statement mee. Wedden dat je met deze opvallende lipsticktrend het middelpunt van het feestje bent?

Goed nieuws voor alle pink addicts: roze op de lippen mag weer en is zelfs helemaal trendy, vooral als je voor een nieuwe degradé, opvallende look gaat.

De nieuwe roze golf hebben we te danken aan Lancôme. Het make-uplabel heeft altijd al een zwak gehad voor roze en lanceerde recent nog de nieuwe collectie L’Absolu Gloss, waarbij 14 roze tinten gelanceerd worden met 3 afwerkingen: sheer (voor een glossy effect), cream (voor een intense kleurwaas) en matte (intens gekleurd met een fluwelige finish). Je draagt ze afzonderlijk of –  helemaal nieuw –  als een degradé regenboog van verschillende roze tinten.

 

Hoe ga je te werk?

Voor de glanzende look

Werk met drie verschillende roze tinten die van donkerder naar licht gaan, en breng vanuit de rechtermondhoek op een derde van de onder- en bovenlip telkens een ander kleurtje aan, gaande van licht naar donker of omgekeerd. Voor de foto werd de L’Absolu Gloss Cream 132, de L’Absolu Gloss Cream 382 en de L’Absolu gloss Cream 319 gebruikt.

Voor een perfecte finish en harmonieuze degradé werk je de scheidingen tussen de kleuren met de kwast van een lipcontourpotlood bij.

Voor de matte look

Deze fluwelige en intense look is makkelijk te realiseren en springt echt in het oog. Het enige wat je moet doen is een lichtere tint roze op de bovenste lippen aanbrengen, en een donkerder tint op de onderlip. Voor de foto werd L’Absolu Velvet Matte 378 Rose Lancôme op de bovenlip gebruikt en L’Absolu Velvet Matte 397 Berry Noir op de onderlip.

Tip: voor beide looks kan je met een passend lipcontourpotlood je lippen modelleren voor een nog mooier resultaat. Bovendien blijft je lippenstift zo langer zitten. <Vierkant>