Sander ist ein Berliner

76

13 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week gaan we naar Berlijn!

131527968 (Medium)

De gouden tips komen van Sander Markey. Sander woont en werkt al vier jaar in Berlijn. Hij is er DJ. Samen met een vriend, Yannick Robyns, vormt hij het duo Robyns & Markey. Maar er is meer! Sander gidst ook toeristen rond in zijn stad. Je kan hem boeken via Excursion Center Berlin.

Sander Markey StepsSander Markey, ein Berliner.

Dag Sander! Vandaag willen we alles te weten komen over eten in Berlijn. Dus… Wat is het beste restaurant in de Duitse hoofdstad?
Het beste restaurant is voor mij zeker en vast Café Jaques aan de Maybachufer in Kreuzberg.

Wat moeten we zeker eten als we naar Berlijn gaan?
Het klinkt raar, ik ben namelijk sinds kort vegetariër, maar de Doner Kebab is immens populair hier. De eerste kebab-zaak bestaat hier sinds het begin van de jaren 70. En ik moet eerlijk zeggen… ze zijn lekkerder dan in België! Op dit moment ben ikzelf groot voorstander van de Vietnamese en Thaise specialiteiten. Een schotel kost hier tussen de 5 en 8 euro, geen geld dus!

Kunnen we er ook genieten van Belgische lekkernijen?
Ik heb net een nieuw Belgisch biercafé ontdekt: Herman in Prenzlauerberg. In Kottbusser strasse in Kreuzberg kan je lekkere Belgische chocolademelk drinken. En in de Oranienstrasse in Kreuzberg heb je dan een Belgisch wafelhuis. We zijn nogal vertegenwoordigd hé! (lacht)

Welk gerecht klinkt beter dan het smaakt?
Goh, ik heb nog geen slechte ervaringen gehad met het eten. Meestal maak ik thuis zelf iets klaar. Je hebt hier dan ook zo veel keuze.

Is er een bepaald product dat bij ieder gerecht gebruikt wordt?
Niet echt.

Zijn er speciale gebruiken tijdens de maaltijd?
Neen hoor, alles kan en alles mag. (lacht) Niemand is hier echt gereserveerd.