Gezond eten was nog nooit zo gemakkelijk. Afgelopen jaar ontdekte ik dankzij voedingsdeskundige Sandra Bekkari de ‘Sana-methode’, een eenvoudige manier om een gezond eetpatroon te kweken en toch volop te kunnen blijven genieten van lekker eten. Benieuwd naar haar 2016?

Sandra, wat was jouw hoogtepunt van 2016?

Het moment dat mijn uitgever me liet weten dat ik op nummer één in de Boeken Top-10 kwam, vooral omdat ik het totaal niet verwacht had.

‘Nooit meer diëten 3’ ligt net in de winkel. Had je ooit verwacht dat je op zo’n korte tijd drie boeken zou uitbrengen?

Helemaal niet, ik had ook nooit verwacht dat ze zo’n succes zouden worden. Ik merk dat er heel veel vraag is naar nog meer recepten, tips en ideeën. Ik vind het ook fantastisch dat mijn boeken zo vaak gebruikt worden. Sommige mensen koken er echt iedere dag uit!

Waaraan heb je je succes te danken, denk je?

Een combinatie van verschillende factoren. Ik begeleid al zo’n 20 jaar mensen naar een gezondere levensstijl. In die periode heb ik zelf heel veel geleerd uit de dagdagelijkse praktijk. Ik denk dat de mensen dit ‘voelen’ in mijn boeken. Mijn passie voor de job zal er ook heel veel mee te maken hebben en misschien wel het feit dat ik een perfectionist ben. (lacht) Alle recepten in mijn boeken worden eerst heel veel getest, mijn man en kinderen zijn daarbij mijn ultieme proefkonijnen. (lacht) Daarnaast heb ik ook het geluk een goed team rond mij te hebben. Zoals een heel goede uitgever waarmee ik supergraag samenwerk.

“Mijn gezin vormt mijn hele wereld.”

Veel mensen willen gezonder eten als goed voornemen. Wat is jouw goede voornemen voor 2017?

Eens regelmatiger rust inlassen. Soms neem ik misschien wat te veel hooi op mijn vork. Gelukkig geeft gezonde voeding mij de energie om er voluit voor te gaan.

Wanneer ben jij echt gelukkig?

Als ik samen ben met mijn fantastische gezin. Zij zijn mijn hele wereld.

Iedereen kan gezond leren eten, klopt dat volgens jou?

Absoluut. Waar een wil is, is altijd een weg. Het is gewoon belangrijk dat je stap voor stap te werk gaat. De grootste valkuil is zwart-wit-denken. Het gaat hem gewoon over een gezonde balans vinden en ook blijven genieten van eten. Veel mensen haken af voor gezonde voeding omdat ze niet goed weten hoe ze gezond én lekker kunnen koken op een heel eenvoudige manier.

Wat staat er volgend jaar zeker op jouw bucketlist?

Ik vind het prima zoals het nu is. Ik wil gewoon verder doen waarmee ik bezig ben. Ik vind het heerlijk als ik al die foto’s en getuigenissen ontvang van mensen die dankzij ‘Nooit meer diëten’ terug stralend door het leven gaan. Het zou wel fijn zijn als zij eens geïnterviewd worden, dat zou een leuk tv-programma kunnen zijn. (lacht)

Ben jij een dromer of doener?

Beide, ik droom en ga ervoor. Dit wil niet zeggen dat dit altijd lukt natuurlijk, maar ik geloof heel sterk in de kracht van positief denken.

Tot slot Sandra, wie is jouw held van 2016 en waarom?

Mijn man, Peter Craeymeersch. Omdat hij mij de kans geeft mijn dromen waar te maken, omdat hij mij heel hard steunt, omdat hij zo’n schitterende papa is voor onze kinderen en omdat ik ontzettend trots op hem ben!

Door Lobke Gielkens